Een zonnescherm is noodzakelijk bij Oldemarkt tegen Steenwijkerwold Foto: Caroline de Jonge

Mannenvoetbal: Aan de zegereeks van Oranje Zwart is een eind gekomen

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - Opnieuw een mooi weekeinde in het amateurvoetbal in de regio. Hier en daar verrassende uitslagen. VHK verloor opnieuw en aan de zegereeks van Oranje Zwart kwam een einde. Daarnaast is het de vraag wie in de zaterdag vijfde klasse G de langste adem heeft.

Competitie Landelijke Vierde Divisie

Olde Veste – Eemdijk: 3-5

Olde Veste heeft zaterdagmiddag kennis gemaakt met de beste ploeg uit deze vierde divisie. Je tegenstander uit laten razen en vervolgens zelf drie keer scoren leek het credo van Eemdijk. Nadat kort na de pauze de 0-4 viel leek OV een afstraffing te gaan krijgen. Jeffrey Dijkstra schoot een strafschop binnen, maar vervolgens werd de marge al snel weer vier treffers. Olde Veste verzaakte echter niet. Niels ten Veen en Jason Huisman beloonden het karakter van de ploeg en brachten de eindstand op 3-5.

Derde Klasse C (Oost)

VHK – Zwolse Boys: 1-2

VHK heeft zaterdagmiddag verzuimd om afstand te nemen van de brede middenmoot. Het verloor in eigen huis van Zwolse Boys. Na een kwartier spelen wist mark Kroes de thuisclub wel op voorsprong te zetten. Maar gezien de kansen over en weer was het wel duidelijk dat VHK het niet cadeau kreeg. Net voor de rust kwamen de bezoekers op gelijk hoogte. Na de thee waren er weer kansen voor beide doelen. Na een uur spelen kwamen de bezoekers op 1-2. VHK kreeg nog wel mogelijkheden, maar wist de nederlaag niet te voorkomen.

Vijfde Klasse A (Noord)

Ens – Blokzijl: 5-0

Blokzijl leed in Ens een pittige nederlaag. Bij de thuisclub, dat derde op de ranglijst staat,  was Rick Bosscha met drie treffers de meest opvallende speler.

Vijfde Klasse G (Noord)

Nieuw Balinge - Steenwijker Boys: 2-5

De koploper pakte een terechte overwinning. Kevin de Vries maakte zijn treffer en vervolgens was het Jacco Schaap twee maal voor en na de rust die de Boys hielp aan de mooie winst.

Steenwijk – CEC: 5-1

Steenwijk speelde de beste helft van dit seizoen en omdat het vier maal scoorde was de wedstrijd bij rust al gelopen. Wessel Busscher en Clint Kruisweg deelden de doelpunten opbrengst. Na de thee was Steenwijk minder bij de les. Het kreeg een tegendoelpunt, maar Mitchell Keus wist de einduitslag op 5-1 te brengen.

SVBS 77 – Zuidwolde: 0-2

Het nieuwe Zuidwolde had nog geen punten en dat zou in de Belt waarschijnlijk niet veranderen. Maar dat bleek even anders uit te pakken. “Geen één van de elf die zijn niveau haalde. Verschrikkelijk, beschamend,“ aldus trainer Arjen Zomerdijk.

Tweede Klasse J (Noord)

VENO – EMMS: 1-1

VENO wist opnieuw niet te winnen want het kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De gelijkmaker kwam op de naam van Roy Visscher.

Derde Klasse A (Noord)

Oldemarkt – Steenwijkerwold: 0-3

Een hoogstaande wedstrijd was het zeker niet, maar de ploeg die er het meeste aanspraak op maakte wist de drie punten in de tas te proppen. Hein Winter verraste met een mooi afstandsschot de keeper van de thuisclub. Vervolgens was Jan Oord vanaf elfmeter succesvol. Toen werd ook duidelijk dat koploper Steenwijkerwold deze wedstrijd niet meer uit handen ging geven. Een misverstand van Maurice de Graaf en doelman Albert de Hoop bracht Steenwijkerwold, via Ryan de Boer, helemaal in veilige haven 0-3.

RKO - Steenwijker Boys: 2-2

De Boys kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Seyet Ata en Hugo Prinsen scoorden. Het tweetal had een magistrale chemie bij de treffers.

Wacker - Oranje Zwart: 3-2

Oranje Zwart verloor verdiend van een scherper Wacker. Het kwam wel steeds terug uit een achterstand maar uiteindelijk wel te kort. Jordy Hoorn en Jarno de Boer scoorden namens Oranje Zwart.

Kuinre –  Lemmer: 3-3

Sander Pit voorkwam kort voor tijd een nederlaag door de 3-3 binnen te schieten. Mike Boersma had de openingstreffer weten te maken. Het derde doelpunt van de thuisclub kwam via een speler van de bezoekers.

Vijfde Klasse B (Noord)

Wapserveen - Giethoorn: 0-3

Giethoorn had het niet makkelijk, maar wist uiteindelijk wel te winnen. Een eigen doelpunt, Erik Koppers en Milay Ramos bepaalden de eindstand op 0-3

Diever/Wapse - Scheerwolde: 4-3

Onder anderen Jeffrey van Gunst en Cristian Moldovan scoorden, maar dat kon niet voorkomen dat er met 4-3 van de thuisclub werd verloren.