· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - De meeste ploegen uit Steenwijkerland hebben een leuk weekeinde achter de rug. Daarbij zijn VHK, Giethoorn en Oldemarkt nog steeds zonder puntverlies. Ook Blankenham pakte de volle winst. Olde Veste verloor nipt.

Competitie Landelijke Vierde Divisie

Olde Veste – Berkum: 1-2

Olde Veste speelde bijna een uur lang met een man meer, maar kon dat niet in positieve daden omzetten. Berkum bleef, op het eerste kwartier na rust na, de bovenliggende partij. Al kwamen de bezoekers via een dubieuze strafschop in de laatste minuut tot de volle winst. Kort voor de rust wist Sten Toeter met een wereldgoal de stand gelijk te trekken. Maar de mooie treffer mocht niet baten.

Derde Klasse C (Oost)

VHK – SC Lutten: 3-2

VHK heeft de derde overwinning op rij binnen. Via doelpunten van Ryam Stam en Christof Knobbe kwam de thuisclub op voorsprong, maar tegenstander Lutten wist net zoveel maal op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk werd Mark Kroek de matchwinnaar door kort voor tijd de 3-2 binnen te kopen.

Vierde Klasse A (Noord)

AVC – Willemsoord: 8-0

De gifbeker moet helemaal leeg voor Willemsoord. Een kansloze 8-0 nederlaag maakt duidelijk dat het een lang en vervelend seizoen gaat worden voor Willemsoord.

Vijfde Klasse A (Noord)

Hielpen – Blokzijl:  2-2

Twee doelpunten brachten Blokzijl in een prima uitgangspositie. Maar thuisclub Hielpen wist uiteindelijk nog op gelijke hoogte te komen. Blokzijl pakte zo wel een punt waardoor de hatelijke nul van de ranglijst is.

Vijfde Klasse G (Noord)

SVBS - Steenwijker Boys: 1-4

Steenwijker Boys behaalde een terechte overwinning. Roy van der Belt zette de thuisclub nog wel op 1-0. Maar na de rust wisten Tim Grasmeijer, Justin Torn de bezoekers op voorsprong te zetten. Jordy Blijham maakte met twee treffers het karwei af.

Steenwijk – Nieuw Balinge: 0-0

Steenwijk liet twee punten liggen want het was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. “Ik denk dat we wel zeventig procent balbezit hebben gehad,“ aldus trainer Guido Broers. Maar net als voorgaande wedstrijden wist Steenwijk geen van de vele kansen om te zetten in een treffer.

Tweede Klasse J (Noord)

Sint Annaparochie - VENO: 2-5

Frank Post en Roy Visscher hielpen, met elk twee treffers, VENO al een eind op weg. De ploeg uit Vollenhove wist de laatste wedstrijden maar moeilijk te scoren. Maar zondagmiddag was VENO de betere ploeg. Daan Smit tekende voor de 2-5 eindstand.

Derde Klasse A (Noord)

Oldemarkt – RKO: 3-1

Wouter van der Vegt is terug in het eerste van FC Oldemarkt. Zijn terugkeer vierde hij met een treffer. Dylan Noeverman had in de voorgaande 46 minuten ook al twee maal gescoord. Met de 3-1 einduitslag was Oldemarkt de gelukkige winnaar.

Steenwijkerwold – Oranje Zwart: 4-2

Vier keer scoren tegen Oranje Zwart is een prima prestatie. Rick Weijs, Jan Oord en twee maal Colin Peelen deden dat namens de thuisclub. Denny van der Linde en Jordy Hoorn wisten namens de bezoekers de roos te raken.

Trinitas - Steenwijker Boys: 5-2

Met doelpunten van Samet Cankaya en Seyit Ata had Steenwijker Boys niet voldoende om iets te halen bij Trinitas. De topschutter van de thuisclub, Marc Platje, scoorde al drie maal.

Kuinre – Langweer: 2-1

Mike Boerstra deed weer van zich spreken want twee treffers van de topschutter waren voldoende om Langweer met lege handen terug naar huis te sturen

Vijfde Klasse B (Noord)

Old Forward – Giethoorn: 2-5

Giethoorn behaalde een zeer terechte overwinning, waarbij het gezien de kansen ook hoger had kunnen uitvallen. Tom Smit, Paul Bakker, Julian Bakker en twee keer Milay Ramos zorgden voor de treffers bij het ongeslagen Giethoorn.

Sport Vereent - Blankenham: 0-3

Blankenham pakte de eerste punten van dit seizoen. Met de 3-0 overwinning bij het puntloze Sport Vereent schoot Blankenham direct uit. Patrick de Vries, Ruben Kramer en Daan Nijboer bezorgden Blankenham de mooie winst.

Scheerwolde  - Uffelte: 3-2

Na de winst van een week eerder won Scheerwolde nu met 3-2 van Uffelte. Patrick Punter en thomas Prent zetten de thuisclub op een 2-0 voorsprong. Maar Uffelte kwam goed terug tot 2-2. Rowan Koning tekende voor de winnende treffer.

Diever/Wapse - BEW: 3-2

BEW speelde al twee keer tegen Diever/Wapse en wist toen ook niet te winnen. Nu waren twee treffers van Bart de Bruin niet voldoende voor de drie punten