Afbeelding
Foto: Jacob Westra

‘D Olde Veste dwingt te weinig af, VHK, Steenwijkerwold en Giethoorn verliezen ook

· leestijd 3 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - Een weekeinde vol verrassingen want niet alleen VHK leed haar eerste nederlaag, ook Steenwijkerwold ging in Ruinen onderuit. Giethoorn verloor de topper om de koppositie met duidelijke cijfers. 

Competitie Landelijke Vierde Divisie 

Olde Veste – Buitenpost 0-1 

Olde Veste leed opnieuw een schlemielige nederlaag want een afstandsschot van Sam Wormmeester baande zich een weg door een mêlee van spelers en daardoor was OV doelman Tom Holleboom kansloos. Maar aan de andere kant dwong de thuisclub aanvallend te weinig af. Een goede vrije trap en een afstandspegel van Hessel Eikelboom was aanvallend de magere opbrengst.   

Derde Klasse C (Oost) 

VHK – Rouveen 1-2 

VHK leed de eerste nederlaag in deze competitie want het verloor van een sterker Rouveen. De thuisclub kwam nog wel op voorsprong door een treffer van Roy Rook. Maar een minuut na die 1-0 was het ook al weer gelijk. Na de rust kreeg de ploeg van trainer Willem Jan Talsma de betere kansen want VHK moest tot twee maal toe de bal van de eigen doellijn halen. Tien minuten voor tijd viel alsnog de 1-2. 

Vijfde Klasse A (Noord)                 

De Walde – Blokzijl 6-0 

Na twee wedstrijden op rij niet te hebben verloren kreeg Blokzijl zaterdagmiddag weer een behoorlijk verlies te verwerken. Binnen een half uur spelen was het 3-0 in het voordeel van De Walde. Na de thee verdubbelde De Walde die tussenstand.

Vijfde Klasse G (Noord) 

SVBS – Nieuw Balinge 0-0 

De aanwezige toeschouwers kregen weinig doelrijpe kansen te zien. De thuisclub was wel de betere ploeg en speelde tot aan de zestien aardig. Maar kansen deden zich niet voor. Aan de andere kant kreeg de tegenstander die ook niet. 

NKVV - Steenwijker Boys 3-4 

Steenwijker Boys maakte het zich zelf wel heel erg lastig. Het was de betere ploeg en kreeg ook voldoende mogelijkheden. Jordy Blijham, Gerald Kloeten en Daan Flobbe wisten een mooie voorsprong op te bouwen. Maar vervolgens werd het wel weer spannend. Een tweede treffer van Jordy Blijham leverde een overwinning op. 

Steenwijk – Zuidwolde 7-0 

Steenwijk was heer en meester en liet dat ook in de uitslag zien. Misschien had, gezien de kansen, er een uitslag met dubbele cijfers uit de bus moeten rollen. Nick Jansen, Jeffrey Velberg, Wessel Busscher (twee maal), Clint Kruisweg en twee treffers van invaller Thomas Groenink maakten de zevenklapper. 

Tweede Klasse J (Noord) 

SC Emmeloord - VENO 4-1

VENO maakte te veel individuele fouten en daarvan profiteerde de thuisclub. Bij een 2-0 stand wist Frank Post het duel net voor rust weer spannend te maken. De derde treffer, kort na de pauze, in het voordeel van Emmeloord gooide de wedstrijd op slot. 

Derde Klasse A (Noord) 

Mildam - Oranje Zwart 2-5

Oranje Zwart heeft een goed vervolg gegeven aan de prima bekerwedstrijd tegen VKW. Nu won de ploeg met 5-2 in Mildam. Treffers van Denny van der Linde, Stephan Basuijen en Karim Aouled (twee maal) leverden een mooie driepunter op. De vijfde treffer was een eigen doelpunt. Steenwijker Boys was vrij. 

Ruinen – Steenwijkerwold 3-0 

Steenwijkerwold kwam in Ruinen van een koude kermis thuis want het verloor met 3-0. Het was de laatste weken al duidelijk dat de thuisclub wel goed speelde maar iedere keer aan de verkeerde kant van de uitslag stond. Dat was deze keer dus geheel anders. 

Oldemarkt – Read Swart 2-3 

Oldemarkt leed haar eerste puntverlies van deze competitie. Via treffers van Jordy Kok en Wouter van der Vegt stond het nog wel aan de goede kant van de score. Maar uiteindelijk ging de tegenstander er met de volle winst vandoor. “Had niet mogen gebeuren,“ was trainer Gregory Wismeyer van mening. “Een gelijkspel was de juiste verhouding geweest. 

Vijfde Klasse A (Noord) 

Kuinre  - Langezwaag 2-0

Niek Hendriksen en Stefan Versluis hielpen Kuinre met hun treffers aan de volle winst. De overwinning was ook geheel terecht  zeker gezien het feit dat de tegenstander geen kans kreeg.   

Vijfde Klasse B (Noord) 

Fochteloo - Giethoorn 4-1

Giethoorn verloor de koppositie door een terechte nederlaag. Milay Ramos zette Giethoorn nog wel op 0-1. Maar in het restant van het duel was de thuisclub de betere. 

Diever/Wapse - Blankenham 3-1 

Na een 2-0 achterstand wist Eddy Groenhof nog wel tegen te scoren namens Blankenham. Maar daarmee wist het een 3-1 nederlaag niet te voorkomen. 

Sport Vereent – Scheerwolde 3-0 

Scheerwolde leed een verrassende nederlaag zeker gezien de uitslagen van de laatste weken. Sport Vereent had deze competitie nog geen punten weten te behalen.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 10 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 12 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 14 uur geleden