Oranje Zwart wint drie belangrijke punten in de wedstrijd tegen Ruinen
Oranje Zwart wint drie belangrijke punten in de wedstrijd tegen Ruinen Foto: Aangeleverd

Mannenvoetbal in Steenwijkerland: Olde Veste gaat strijdend ten onder

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - De meeste voetballers in de mannencompetities hadden afgelopen weekeinde vrij. Volgende week staat er een bekerprogramma op de rol. Misschien dat de KNVB hier en daar nog een inhaalwedstrijd inlast, maar voor de rest kunnen de spelers met de beentjes omhoog

Competitie Landelijke Vierde Divisie

AZSV - Olde Veste 2-1

Strijdend ten onder, maar opnieuw geen punten luidde de boodschap van de supporters. Dave Kuurman wist OV op voorsprong te brengen maar een fout van keeper Tom Holleboom betekende de 1-1. Na de rust kwam de thuisclub op 2-1 maar kreeg OV voldoende kansen op de gelijkmaker.

Derde Klasse C (Oost)

Dieze West – VHK 2-2

Als het niet mooi kan moet het maar op karakter zal VHK gedacht hebben. Edward Rook was met twee treffers, de 0-1 voorsprong en de 2-2, de meest opvallende man. VHK kreeg wel mogelijkheden maar mocht zich achteraf wel gelukkig prijzen met de puntendeling.

Vierde Klasse A (Noord)

Willemsoord – Creil/Bant afgelast wegens een slecht veld.

Vijfde Klasse A (Noord)

Blokzijl  - Arum 2-2

Blokzijl bleef op een gelijkspel steken. De kansen die het in de slotfase kreeg hadden eigenlijk een overwinning moeten opleveren. De 1-0 kwam van Joël van Keulen na een voorzet van Diede Sanders. De tegenstander wist vervolgens wel op 2-1 voorsprong te komen maar Marcos Vinicius tekende voor de gelijkmaker.

Vijfde Klasse G (Noord)

NKVV – SVBS 0-5

“Speel met je hoofd dan dansen je voeten “opperde trainer Arjan Zomerdijk vooraf. Het gevoel bleek een voorteken want SVBS speelde de kop. William Stam, Raymond de Jonge (strafschop na het neerhalen van Clenn Heuvelman), en Roy van der belt tekenden voor de 0-3 ruststand. Na de rust wist Clenn Heuvelman de 0-4 binnen te tikken waarna de 18-jarige Dirk Godijn de eindstand op 0-5 bepaalde.

Steenwijker Boys – CEC 2-1

Steenwijker Boys had het lastig tegen CEC maar ging wel met een 2-0 voorsprong de rust in. Kevin de Vries en een schitterende treffer van Tim Grasmeijer bezorgde de thuisclub een goede voorsprong. De tegenstander, een ploeg met veel gezeur, bleef het proberen maar de Boys sleepte de winst over de streep.

VVAK - Steenwijk 1-6

Trainer Guido Broers klaagde een week eerder over het afmaken van de kansen. De Steenwijk spelers zullen dat in de orden geknoopt hebben want zaterdag werd de tegenstander op een half dozijn getrakteerd. Jesper Boxum maakte de 1-1 waarna Erik Oosterhuis (twee maal), Nick Jansen, Jeffrey Velberg en Wessel Busscher de teller op 6 brachten.

Tweede Klasse J (Noord)

VENO  - Dalen 1-1

Een rits aan gele kaarten en maar één doelpunt leverde VENO uiteindelijk maar één punt op. Ilias El Hadad en Boris Swiers namens de bezoekers maakte het dat VENO en Dalen de punten eerlijk deelden

Derde Klasse A (Noord)

Oranje Zwart – Ruinen 2-1

Karim Aouled  en Denny van der Linde bezorgden de thuisclub de belangrijke drie punten

Steenwijker Boys – Steenwijkerwold 0-2

Boris Berghorst en Wilco Stevens wisten Steenwijkerwold aan de goede kant van de score te brengen. Door de winst is de ploeg van trainer Gerjan van der Hoogen nu koploper in de derde klasse.

Dwingeloo -  Oldemarkt 2-4

Twee treffers vanaf de stip van Maurice de Graaf brachten Oldemarkt op 1-2. Wouter van der Vegt en Dylan Noeverman schroefden de tussenstand op naar 1-4. “We zijn de gelukkige winnaar,” aldus Gregory Wismeyer.

Houtigehage - Kuinre 2-0

Een verrassende nederlaag van Kuinre. De thuisclub had nog geen punt weten te behalen.

Vijfde Klasse B (Noord)

Giethoorn – Diever/Wapse 4-2

Giethoorn boekte een terechte zege en blijft daardoor koploper. Milay Ramos scoorde voor en vlak na de rust waarna Mike Boer de stand naar 3-0 tilde. Maar vervolgens kwam Diever/Wapse goed terug tot 3-2. In de slotseconden wist Sam Dekker de zege helemaal veilig te stellen 4-2.

Blankenham – Old Forward 0-7

Blankenham had zondagmiddag weinig in de melk te brokkelen en leed een dikke nederlaag tegen een Old Forward dat weer een keer op stoom was.

Oosterstreek - Scheerwolde 1-4

Scheerwolde wist opnieuw te verrassen door met duidelijke cijfers bij Oosterstreek te winnen. Daardoor komt de ploeg nu op een derde plaats van de ranglijst te staan. Cristian Moldovan, Rowan Koning, Danny Potkamp en Max ten Wolde vonden namens Scheerwolde het net.

Afbeelding
De vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin zijn vandaag en morgen actief op de Lentefair in Frederiksoord Column 11 mei, 12:25
Afbeelding
Dit weekend: Nationale Molendag Steenwijkerland 11 mei, 12:16
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden ook vandaag nog winactie voor Moederdag Steenwijk 11 mei, 11:44