Olde Veste verliest van Genemuiden Foto: Jacob Westra

Wel complimenten, maar geen winst voor Olde Veste: Steenwijkerwold, Steenwijker Boys en Oranje Zwart winnen wel

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - Opnieuw een aantal opmerkelijke uitslagen dit weekeinde want Steenwijk leed puntverlies terwijl Oranje Zwart speelde met Oldemarkt. Voor het spel van Olde Veste zijn er complimenten, maar het levert het team niets op.

Competitie Landelijke Vierde Divisie

Genemuiden - Olde Veste 2-1

Opnieuw zal Olde Veste na afloop de complimenten hebben ontvangen, maar de opbrengst was nul. In de vierde divisie worden persoonlijke fouten afgestraft, zo ontdekte OV opnieuw. Daarnaast ontbrak het beetje geluk. Een prachtige treffer van Jeffrey Dijkstra opende de score 0-1. Jens Jurn Streutker (oud Heerenveen, MVV en Emmen) schoot enkele minuten later de gelijkmaker binnen. Rens van Benthem (oud Quick 20 en HHC) wist even later de 2-1 te maken.

Derde Klasse C (Oost)

DVC Dedemsvaart - VHK 3-1

Een lelijke tegenvaller voor VHK want het verloor met 3-1 bij laagvlieger DVC Dedemsvaart. De ploeg uit Sint Jansklooster kreeg wel de mogelijkheden, maar de thuisclub was efficiĆ«nter. Na een 2-0 stand bij rust ging VHK nog meer op de aanval spelen, maar kreeg de deksel op de neus. Bij een stand van 3-0 wist Edward Rook vanaf de stip de eindstand te bepalen.

Vijfde Klasse A (Noord)

Blokzijl ā€“ Woudsend 0-2

Uiteindelijk leed Blokzijl een 0-2 nederlaag, maar was de beenbreuk van een van de spelers een groter verlies.

Vijfde Klasse G (Noord)

VVAK ā€“ SVBS 5-4

Vier doelpunten en toch met lege handen staan. SVBS maakte het mee doordat het een slecht eerste halfuur had en in de slotfase een 4-4 gelijkspel simpel uit handen gaf. Jesse van de Dijk (twee maal), Cas van Bakel en Willian Stam maakten de treffers.

Steenwijker Boys ā€“ Tiendeveen 2-1

De overwinning van Steenwijker Boys in de topper tegen Tiendeveen was op basis van de kansen wel terecht. Daan Flobbe en Jordy Blijham maakten voor de rust de treffers voor de Boys. Na de rust wist de tegenstander het wel spannend te maken, maar kwam niet verder dan de 2-1. Door de winst is de Boys koploper.

VCG ā€“ Steenwijk 2-2

Doelpunten van Wessel Busscher en Clint Kruisweg hadden Steenwijk op een 1-2 voorsprong gezet. Gezien het aantal kansen moest het een riante overwinning gaan worden. ā€œAls we de kansen afmaken, staan we met vier doelpunten verschil voor. Dan scoren hun in de 94e minuut de 2-2. We hebben niet eens meer afgetrapt,ā€œ baalde Guido Broers.

Tweede Klasse J (Noord)

VENO ā€“ Pesse 1-2

Duur puntverlies voor VENO tegen een directe concurrent. Beide ploegen bungelen onderaan de ranglijst, maar het waren de bezoekers die er met drie punten vandoor gingen. Debutant Nasr Ghurani scoorde in de slotminuut de treffer van de thuisclub.

Derde Klasse A (Noord)

Oranje Zwart ā€“ Oldemarkt 5-0

Oldemarkt werd op alle fronten afgetroefd door de thuisclub. Jordy Hoorn was met drie treffers de grote man aan de kant van de thuisclub. Denny van der Linde en Stephan Besuijen drukten de bezoekers met de neus op de feiten.

Steenwijker Boys ā€“ Ruinen 2-4

Steenwijker Boys was gewaarschuwd nadat de tegenstander vorige week van Steenwijkerwold won. Uiteindelijk ging Ruinen ook in Steenwijk als winnaar van het veld.

Steenwijkerwold -  Mildam 6-2

Koploper Steenwijkerwold herstelde zich van de nederlaag van vorige week. Mildam kreeg met 6-2 een pak slaag. Mitchel Mosterman, Boris Berghorst en Hein Winter scoorden. De andere treffers kwamen op naam van Colin Peelen.

Vijfde Klasse B (Noord)

Scheerwolde ā€“ Old Forward 2-5

Voor de rust kon Scheerwolde het nog bijbenen maar na de thee was Old Forward de betere. Cristian Moldovan scoorde namens de thuisclub