Jong Dames-1 kampioen
Jong Dames-1 kampioen Foto: Aangeleverd

Geslaagde slot-dag bij MHC en Jong Dames-1 kampioen

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJK - Afgelopen weekend vonden de laatste wedstrijden bij en vanuit Mixed Hockey Club Steenwijk plaats. Zowel op het zaterdag als op zondag werden de spelers van MHC nog volop aan het werk gezet. Op zaterdag vond het slottoernooi voor jeugdteams onder de tien jaar plaats. MHC mocht dit keer vanuit de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond de organisatie op zich nemen. Daarnaast werd het Jong Dames-1 team op zondag kampioen in de 2e klasse. De dames konden hun geluk niet op door te winnen in een zwaarbevochten wedstrijd in en tegen Roden.

Slotdag
Op zaterdag had de jongste jeugdcommissie de taak om voor meerdere onder-10 teams uit het Noorden de jaarlijkse slotdag te organiseren. Zo’n 80 kinderen kwamen naar sportpark Nieuwe Gagels om in toernooivorm de competitie af te sluiten. Bij een slotdag van hockey is het gebruikelijk dat de kinderen en hun coaches verkleed de laatste onderlinge wedstrijden van het seizoen spelen. Dit jaar was het thema neon, dus het sportpark zag er mooi fel gekleurd uit. Tijdens de slotdag verzorgt de thuisspelende club ook het eten en drinken voor de gasten. Eén van de hoofdsponsoren van MHC, Albert Heijn Teun van Etten, sponsorde dan ook de heerlijke lunch en alle andere versnaperingen. Naast het spelen van het reguliere toernooi, had de jongste jeugdcommissie ook voor andere activiteiten gezorgd: van het doen van waterspelletjes en spelen van knothockey wedstrijden tot het op maken van teamfoto’s in een heuse glow in the dark room. Het eerste team van Sneek ging er uiteindelijk met de toernooiwinst vandoor.
Kampioenschap Jong Dames-1
Het gehele seizoen stonden de dames van het Jong Dames-1 team bovenaan in de competitie van de 2e klasse. Het kampioenschap lag voor het oprapen, maar de voorlaatste twee wedstrijden werden tegen verwachting in verloren. De laatste wedstrijd in en tegen Roden was bepalend voor het binnenslepen van het kampioenschap. Onder aanvoering van Valerie Veenstra begon het team in de hitte aan de wedstrijd. In de zesde minuut kwam Roden echter al op voorsprong: 0-1. Vervolgens werd een prachtig doelpunt van Steenwijk afgekeurd, maar de dames lieten hun hoofd niet hangen. Keepster Marit Bakker had een paar belangrijke reddingen. In Roden speelt men met een waterveld, dus in de rust werd eerst het veld opnieuw besproeid. Wellicht dat de dames hierdoor ook weer frisser en fruitiger aan de tweede helft begonnen, want de energie en positiviteit straalde van het team af. Uiteindelijk werd dit acht minuten voor tijd bezegeld met een doelpunt voor MHC: Megan Hogenberg zorgde ervoor dat de stand op 1-1 kwam te staan. Daarna ontbrak het Roden aan conditie en was het vier minuten later 1-2 voor MHC doordat Ylva Leffers de bal mooi binnen sloeg. Vervolgens had Kim Mulder nog een grote kans, maar de bal ging rakelings langs het doel. De scheidsrechter floot de wedstrijd af en het kampioenschap voor de Jong Dames was daarmee behaald. Het team zal volgend seizoen niet verder met elkaar spelen, dus dit kampioenschap is een mooie afsluiter voor dit team van MHC.

Slottoernooi voor jeugdteams
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 13 uur geleden
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 17 uur geleden
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 17 mei, 08:00
Afbeelding
Noodopvang asielzoekers in Vledder verlengd Westerveld 16 mei, 21:31
Jan Brassien als laatste man bij een toernooi
VV Steenwijk organiseert het Jan Brassien Walking Football toernooi: 'Eerbetoon aan laatste man' Sport 16 mei, 20:17