Teamfoto van Dios.
Teamfoto van Dios. Foto: aangeleverd

DIOS neemt revanche op CSV Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

OLDEMARKT - Afgelopen vrijdagavond kreeg de DIOS de kans om de nederlaag uit in Zwolle tegen CSV, te revancheren. Het thuispubliek was getuige van een spannende pot die ternauwernood binnen werd gesleept door de lange mannen van de thuisploeg.

Coach Hans Nijmeijer beschikte over een fitte selectie. De laatste weken zijn de geblesseerde spelers weer volop in training en volledig inzetbaar voor de strijd tot handhaving in de 3e divisie. Beginnend met spelverdeler Miquel Verbeek met in zijn diagonaal aanvaller Harmen Arendshorst. Dennis Damhuis en Marco Plat werden ingezet op Passer-loper en Martijn Onstwedder en Harm-Thijs Kok waren de midblokkeerders.

Een moeizame start zorgde voor een kleine achterstand in de beginfase. De servicedruk van CSV bleek ook nu weer een sterk wapen, waarmee ze hun tegenstander in de verdediging drukte. De aanvalsdruk bleef uit, waardoor de achterstand van 8 punten tot het einde aan toe stand hield. Echter bij 12-20 wist DIOS een goede service serie neer te zetten van o.a. Verbeek en Kok. Ook Onstwedder en Arendshorst wisten middels sterke blokzetting de aanval van CSV te ontkrachten. Hierdoor konden ze de achterstand verkleinen, maar moest toch 20-25 toegeschreven worden aan de Zwollenaren.

Wissels

Ongewijzigd werd de 2e set aangevangen. Wederom moest de thuisploeg hard werken om de passing te verzorgen. Mede door de vele servicefouten, zag coach Nijmijer zich genoodzaakt om wissels toe te passen. Passerloper Roland Kielema werd ingebracht als verkapte libero en ook spelverdeler Leon van der Heide werd ingebracht om iets extra’s te brengen. Serverend begon het beter te lopen bij DIOS en ook de rally’s werden vaker gewonnen. DIOS kwam langszij en een ware eindstrijd ontspon zich tot een 25-22 setwinst voor de lange mannen van Camping Krolsbergen.

De 3e set mocht ook DIOS zich beter en dominanter noemen dan zijn tegenstander. Vele rally’s werden beslecht met winst. Ondanks de aanhoudende servicedruk van CSV, wist DIOS toch aanvalsdruk te blijven leveren. Helaas wist spelverdeler Van der Heide minder Onstwedder en Kok te bedienen, vanwege de wisselvallige passing. Hierdoor werd het spel wat voorspelbaarder en wist DIOS het verschil niet groter te maken dan wederom met 25-22 te winnen.

Aanvalsdruk afzwakken

In de 4e mochten Kielema en Arjen Rijpma de honneurs waarnemen op de midpositie. Blokkerend wisten zij de aanvalsdruk van de Zwollenaren af te zwakken en mocht DIOS weer met een voorsprong beginnen. Serverend wisten Arendshorst en Kielema de thuisploeg steviger in het zadel te zetten. Mede door de strenge maar rechtvaardige arbitrage-duo, liep DIOS verder uit en mocht met 25-17 een 3-1 winst op te tekenen.

Met deze overwinning zet DIOS zichzelf steviger neer op de 9e plaats. Zaterdag 10 februari spelen de lange mannen uit tegen DAC Dedemsvaart.

Joost Klein tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestvial
Joost Klein treedt op bij Dicky Woodstock Popfestival Cultuur 15 mei, 15:57
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 15 mei, 15:37
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 15 mei, 15:00