Teamfoto van Dios.
Teamfoto van Dios. Foto: aangeleverd

DIOS speelt ‘een dijk van een wedstrijd’ tegen koploper

· leestijd 2 minuten Sport

OLDEMARKT – De heren van DIOS mochten afgelopen vrijdagavond aantreden tegen het tweede team van SVI uit Zwolle. Op voorhand leek dit een erg lastige wedstrijd, aangezien DIOS met een 10e plek op de ranglijst het ging opnemen tegen een team uit de bovenste gelederen van de poule. Het was echter een erg spannende pot met 2-3 als eindstand. Hiermee staan de mannen met 15 punten uit 9 wedstrijden, op een 9e plaats in de Derde Divisie.

Dios-coach Hans Nijmeier, had deze avond beschikking over 8 spelers. De aanwezige Marco Plat, Miquel Verbeek en Arjen Rijpma waren geblesseerd, maar luidkeels te horen vanaf de kant. De tegenstander daarentegen was in ruime getale afgereisd met 11 spelers, waarvan de meerderheid jonge mannen en een paar geroutineerde volleyballers.

In de 1e set werd er mooi volleybal gespeeld. De passing werd vanavond erg goed en nauwkeurig verzorgd door Dennis Damhuis en Roland Kielema. Het blokken verliep nog iets moeizamer, maar de punten werden binnengehaald. Mede door de actieve rol van de mid-mannen van o.a. Harm-Thijs Kok die het blok konden wegtrekken voor de buiten aanval. Bastiaan van der Haar, die voor de gelegenheid op de mid-positie speelde prikte zijn balletjes ook lekker binnen. Een sterke servicebeurt van Harmen Arendshorst die vele sprong services achter elkaar kon maken zorgde voor een behoud van de voorsprong. Deze set werd gewonnen met een stand van 19 – 25 in het voordeel van Dios.

In de tweede set wist DIOS de punten van meet af aan iets moeizamer te scoren. Tijdens deze gehele set was SVI de bovenliggende partij, die een kleine voorsprong wist te behouden. De heren van Dios wisten soms niet direct te scoren vanuit de aanval, ondanks sterke smashes van buiten aanvaller Dennis Damhuis en Diagonaal Harmen Arendshorst. Dios moest in deze set zijn meerdere erkennen in CSV. De 2e set eindigde in 25 -17 voor de gasten.

Lange rally’s

Coach Nijmeier besloot om op de mid-positie; Harm-Thijs Kok in te brengen op de positie van Bastiaan van der Haar. Verder werd er met een ongewijzigde formatie de strijd hervat. Spelverdeler Leon van der Heide kreeg de passes goed op maat en kon variëren in zijn spelverdeling, wat resulteerde in een spannende set. Er werden lange rally’s gespeeld en gewonnen, mede door het schitterende reddingsbal in het achterveld van Martijn Onstwedde. Halverwege de set liep SVI toch weer een puntje op 4 uit op de thuisploeg. Tijdens de gehele wedstrijd gold; ‘wie de voorsprong pakt, pakt de set’. Dit was in de 3e set niet anders. Deze set eindige in een stand van 19 – 25 op het scorebord. Met een 1-2 tussenstand werd de 4e set met de zelfde opstelling gestart.

In de 4e kon Dios gelijk een prettige voorsprong pakken en deze voorsprong behouden. Door goede service-series van Martijn Onstwedde, Roland Kielema en Bastiaan Harmen Arendshorst ging deze set voorspoedig. Spelverdeler Van der Heide beschikte over genoeg aanvalsopties en scoorde zelf ook nog een onverwacht prikballetje. Het publiek zag een mooie spannende set die naar het einde toe in een voorsprong voor Dios resulteerde. Toen de tegenstander op het setpoint de bal diagonaal uit sloeg, kwam er een luid gejuich los in Dalzicht. De set werd binnengesleept met 25-19 en de stand was 2-2.

Na de tos voor de 5e set mochten Dios mannen ontvangen. De thuisploeg was er nu op gebrand om ook deze set naar zich toe te trekken, mede na het goed terugkomen in de 4e set. Aanvankelijk liep het gelijk op. Mooie punten werden gespeeld en kansen benut aan weerszijden. Met een lichte voorsprong van 6 – 8 in het voordeel van SVI werd gewisseld van speelhelft. SVI liep vervolgens iets verder uit, maar Dios wist weer terug te komen tot op 2 punten. Een spannend plot volgende dat eindigde in winst voor de bezoekers. De 5e en laatste set ging verloren met een stand van 12 – 15.

Een schitterende wedstrijd voor publiek met 2 teams die echt aan elkaar gewaagd waren eindigde in een 2-3 verlies, dat 2 punten opleverde voor Dios. De volgende wedstrijd wordt gespeeld zaterdag 16 december om 17.15u in sportcomplex De Beemden in Bedum.

Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 15 mei, 15:37
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 15 mei, 15:00
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 15 mei, 14:00