Afbeelding

Fotoverslag van Volleybalmannen van DIOS verslikken zich in OPM

· leestijd 2 minuten Sport

OLDEMARKT - Afgelopen vrijdag speelde DIOS H1 weer zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. De tegenstander was OPM Heerenveen, de nummer 12 uit de 3e divisie. Het team uit Oldemarkt was sinds lange tijd weer compleet. Een fitte selectie had coach Hans Nijmeyer tot zijn beschikking.

De thuisspelende ploeg ging voortvarend van start. Met de juiste energie, voerde het zestal de opdrachten uit, wat resulteerde in een kleine voorsprong van 6 punten. Spelverdeler Van der Heide bediende zijn aanvallers gevarieerd. Passer-lopers Bas van de Haar en Dennis Damhuis wisten meerdere malen te scoren via de blokkering van OPM. Midspelers Harm-Thuis Kok en Martijn Onstwedder waren dominant met hun blokkering. Weinig aanvallen kwamen voorbij de Oldemarktse blokkering, waardoor lange tijd de voorsprong behouden werd. Halverwege de set nam de servicedruk van OPM toe. De passing van DIOS kwam onder druk te staan. Libero Marco Plat probeerde de passing zo danig neer te zetten om het tij te keren, echter kwam de Friese ploeg toch langszij. Ook de mooie aanvallen van diagonaalspeler Harmen Arendshorst, mochten de aansluiting niet realiseren; met 22-25 was de eerste set voor OPM.

Rommelige situaties

Wederom startte DIOS energiek en liet zien dominant te zijn in de rally’s. Echter hetzelfde spelbeeld kwam naar voren. Vanwege de druk op de servicepass, met harde float-ballen vanaf Friese zijde, moest spelverdeler Van der Heide veel lopen. Hierdoor werd er gekozen voor voorspelbare oplossingen en viel daardoor de aanvalsdruk weg. Rommelige situaties werden niet omgezet naar aanvalsdruk, maar door OPM bezegeld tot punten. Van de Haar werd gewisseld voor Roland Kielema, welke net voor de tweede maal vader is geworden. Kielema moest het tij keren in de pass-opstelling, echter bleef het effect hier voorlopig nog van uit. Spelverdeler Miquel Verbeek nam het stokje over van zijn voorganger. Het eindresultaat werd echter beslecht in het voordeel van OPM; 20-25.

Rentree Arjen Rijpma

Met een 0-2 achterstand werd ook de rentree van midspeler Arjen Rijpma een feit. Deze wist de eerste rally op zijn nam te schrijven met een slim geplaatste bal. Gedurende de 3e set bleef Rijpma een gevaarlijk wapen voor DIOS. Ook Arendshorst en Kielema schreven de nodige punten bij de setstand, waardoor DIOS weer mee leek te doen in de wedstrijd. Libero Plat leek de pass-opstelling beter georganiseerd te hebben, waardoor de blijvende servicedruk van OPM, beter gecontroleerd werd. Verbeek bleef zijn aanvallers bedienen en mochten eindelijk het eerste setpunt optekenen: 25-18.

Ontvlammende spelers

Ook de 4e set wist DIOS OPM onder druk te zetten met goede servicedruk en sterke blokkering. DIOS leek weer in ‘the flow’ te komen. Het was bij tijd en wijle zo spannend, dat de scheidsrechters soms onder druk kwamen te staan en verkeerde signalen gaven. Hierdoor ontvlamden spelers van beide teams op een aantal beslissingen van de arbitrage, echter waren beide teams zodanig sportief dat het bij verbaasde gezichten en opmerkingen bleef. Ondanks deze spannende fase, wist DIOS gelijk te komen met 2-2 in sets door de set af te sluiten met 25-21.

Er werd getost voor de 5e set. De thuisploeg bleef knokken tegen de servicedruk van OPM, echter wist zij ook nog veelvuldig hun passerloper in te zetten, welke eenvoudig de Oldermarkste blokkering wist te passeren. Hierdoor liep OPM langzaam maar zeker naar de eindoverwinning; 12-15.

Mede door het 2-3 verlies komt DIOS op een 9e plek te staan in de 3e divisie. De eerstvolgende wedstrijd zal op vrijdag 26 januari thuis in Dalzicht worden gespeeld tegen CSV uit Zwolle. Wederom is dit een ploeg die onder DIOS staat, waar in de wedstrijd getracht word de broodnodige punten in huis te houden.