Teamfoto van Dios Foto: aangeleverd

DIOS H1 verzuimt om de puntjes op de i te zetten tegen SVI H2 uit Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Afgelopen zaterdag reisde het Oldemarktse heren volleybalteam af naar Zwolle Ittersum, om aan te treden tegen de huidige nummer 5 van de derde divisie. Zonder de geblesseerde Roland Kielema en beide midspelers Arjen Rijpma en Harm Thijs Kok, moesten de Oldemarkters acteren in de warme hal van SVI. Ook de topscoorder Harmen Arendshorst moest geblesseerd met een dubbele beenbreuk toekijken hoe DIOS ten strijde trok.

De overige zes spelers van het herenteam, werden versterkt met passerloper Michel la Faille vanuit het tweedde herenteam. In de eerste set was het zoeken in het positiespel en de warme hal. Op de plek van Arendshorst, speelde nu Leon van der Heide, welke nu gelegenheids-diagonaal werd. Marco Plat en Dennis Damhuis waren vandaag de passer-lopers en Martijn Onstwedder en Bas van de Haar mochten de honneurs waarnemen op de mid-positie. Miquel Verbeek was ook vandaag weer de dirigent van het team door de spelverdeling op zich te nemen. Het was even zoeken met deze positiewisselingen echter met 25-14, bleek de eerste set enkel een opwarmer te zijn voor de rest van de wedstrijd.

Meer variatie

De opstelling van Hans Nijmijer bleef de tweede set ongewijzigd. Wel werd wisselspeler La Faille een rotatie ingezet om de verdediging te versterken. Verdedigend miste DIOS te veel ballen, waardoor er een kleine voorsprong werd genomen door SVI. Echter waar DIOS in eerste set steken liet vallen in de servicepass, wist het team nu betere passes af te leveren, waardoor Verbeek beter kon verdelen. Hierdoor scoorden de midspelers Van de Haar en Onstwedder meer punten en kende het spel meer variatie. Met 25-21 was het een spannende set, echter wel 2-0 voor de thuisploeg.

Ook de derde set kende geen verassingen in de opstelling. Damhuis en Plat scoorden mooie punten via de blokkering en ook Van der Heide pakte zijn punten mee. Echter vanwege een mindere servicedruk en ook verdedigend net te kort komend, moest ook hier DIOS zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Met 25-16, kwam dan ook een einde aan de derde set.

Overleven

In de vierde set trachtte Nijmeier met de spelverdelers wissel Van der Heide voor Verbeek nog een kentering in het spel te creëren. Hierdoor kwam Plat op diagonaal en La Faille nam de passerloperspositie over. Serverend wist DIOS weinig extra’s te brengen. Hierdoor kwam SVI makkelijker in scoringspositie. Ondanks dat, waren er leuke rally’s, echter was het spel van de gasten meer gericht op overleven dan op de tegenstander onder druk zetten. De lange mannen hebben geknokt voor wat ze waard waren. Zonder enige kritiek of teleurstelling, moesten de spelers ook deze set overhandigen aan de thuisploeg. Met 25-16 verliet DIOS zonder punten de sporthal.

Aankomende woensdag 27 maart, speelt DIOS thuis in Dalzicht tegen de nummer 1, Set-up IJsselmuiden H2. Wederom zullen er met de huidige selectie weinig verassingen zijn, maar het team uit Oldemarkt is vastbesloten om het seizoen met opgeheven hoofd af te sluiten.

Joost Klein tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestvial
Joost Klein treedt op bij Dicky Woodstock Popfestival Cultuur 20 uur geleden
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 21 uur geleden
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 21 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 22 uur geleden
Jeroen en Heleen Kiewiet en hun twee kinderen
Caterent Catering & Verhuur betrekt bedrijfspand aan de Eeser Gaard Partnerbijdrages Insta-Dekop gisteren
Familie Wolves
Overijsselse familiebedrijven centraal in nieuw seizoen van Oost-serie FamilieZaken Algemeen 15 mei, 10:30