Mike Nijman van Aannemersbedrijf Beer de Jong
Mike Nijman van Aannemersbedrijf Beer de Jong Foto: Aangeleverd

Biljartteam Land Transport speelt gelijk in thuiswedstrijd

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Team Land Transport heeft gelijkgespeeld in zijn thuiswedstrijd tegen Team Aannemersbedrijf de Jong: 4-4. Deze wedstrijd was op zaterdag 23 maart. Het biljartteam van Biljartvereniging Steenwijk komt uit in de nationale competitie eerste divisie van het onderdeel driebanden groot. 

In zijn wedstrijd tegen Bradley Roeten van Beer de Jong startte Albert Kooistra voortvarend, maar gaandeweg de wedstrijd werd het spel van de Land Transporter minder. Roeten probeerde daar wel gebruik van te maken, maar slaagde niet in zijn opzet. Aldus, werd het een ellenlange partij, 50 beurten maar liefst. Kooistra scoorde 40 caramboles en behaalde 2 matchpunten tegen Roeten, die 36 caramboles scoorde en 0 matchpunten behaald. 

Hylke Bandstra, Land Transport, wist in een goed gespeelde partij van 41 beurten te winnen van Peter Witveld. Bandstra scoorde 35 caramboles en behaalde 2 matchpunten tegen Witveld met 23 caramboles en 0 matchpunten. 

In een zeer spannende wedstrijd van 41 beurten presteerden Edwin Zweers van Land Transport en Rob Scholtes, uitstekend. Scholtes wist uiteindelijk op het nippertje te winnen. Zweers: 34 caramboles, 0 matchpunten tegen Scholtes: 35 caramboles, 2 matchpunten. 

Een méér dan uitstekende prestatie werd op de tafel neergelegd door Mike Nijman van Beer de Jong. In slechts 32 beurten gaf hij de tobbende Gert-Jan van der Veen het nakijken. Van der Veen: 18 caramboles, 0 matchpunten tegen Nijman 40 caramboles, 2 matchpunten. 

Einduitslag: Land Transport: 4 tegen Beer de Jong: 4. Teammoyenne: Land Transport: 0.774 en Beer de Jon: 0.817. Beste persoonlijk moyenne: Mike Nijman van Beer de Jong: 1.250. Hoogste serie: Edwin Zweers van Land Transport: 8. Stand op de ranglijst na deze wedstrijd: Land Transport zesde en Aannemersbedrijf Beer de Jong: elfde en voorlaatste.

Door Henk van Veen