Afbeelding
Foto: Pixabay

Team Land Transport heeft geen enkele kans in thuiswedstrijd

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Zondag, 10 maart speelde Land Transport, onderdeel van Biljartvereniging Steenwijk en uitkomend in de nationale competitie 1e divisie, 3-banden groot, tegen medekoploper Post Luchtkanalen/De Hazelaar uit Rosmalen. Land Transport verliest met 1-7.

In zijn wedstrijd tegen de sierlijk spelende Marc Celen, De Hazelaar, had Albert Kooistra het erg moeilijk. Ondanks series van 6 en 7 zat een overwinning voor de Land Transporter er niet in. Celen had in de 16e beurt reeds een voorsprong opgebouwd van 9-23. Op het eind van de partij had de man uit Rosmalen nog een dipje, maar wist uiteindelijk toch te winnen; het werd 36-40 in 42 beurten. 

Jan Zijlstra, Land Transport, verving Edwin Zweers en begon uitstekend in zijn partij tegen de, in topvorm verkerende, Wilco van Wijk; na 23 beurten een voorsprong van 24-19. Hierna liet Zijlstra het er lelijk bij zitten; in 12 beurten op rij wist hij niet te scoren. Hoewel Van Wijk, voor zijn doen, ook matig speelde, wist hij wel te winnen, 28-35 in 45 beurten. 

Hylke Bandstra, Land Transport, bleek niet “in goede doen” in zijn partij tegen een puik spelende Erwin Hens; geen pricisie en geen kracht in zijn spel. Hens wist hier dankbaar gebruik van te maken en wist de partij duidelijk te winnen, 21-35 in 37 beurten. 

Leslie van Neyen, De Hazelaar mocht het opnemen tegen de “kersverse” kampioen van Friesland, Gert-Jan van der Veen. Gert-Jan ging uitstekend van start, 31-23 na 24 beurten. Echter, Hens begon sterk in te lopen en wist zelfs in de nabeurt een remise “in de wacht te slepen”, 40-40 in 38 beurten. 

Einduitslag: Land Transport, 1 tegen De Hazelaar, 7. Teammoyennes: Land Transport, 0,771, De Hazelaar, 0,925. Hoogst persoonlijk moyenne: Leslie van Neyen, De Hazelaar en Gert-Jan van der Veen, 1,052. Hoogste serie: Wilco van Wijk, De Hazelaar en Albert Kooistra, Land Transport, 7. Na deze wedstrijd is de stand op de ranglijst: De Hazelaar 2e en Landtransport 6 e . Henk van Veen

Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 23 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland gisteren
Jeroen en Heleen Kiewiet en hun twee kinderen
Caterent Catering & Verhuur betrekt bedrijfspand aan de Eeser Gaard Partnerbijdrages Insta-Dekop 15 mei, 12:02