Actie Niels ten Veen Foto: Jacob Westra
Met video en tien foto’s

Olde Veste schudt in Emmeloord Flevo Boys van zich af

· leestijd 1 minuut Sport

EMMELOORD - Zaterdagmiddag stond in Emmeloord de derde kraker op het programma voor d’ Olde Veste ‘54 met als tegenstaander de plaatselijk Flevo Boys. De gasten winnen met 1-2.

Dat er veel spanning op de wedstrijd staat, kan je meteen zien in de eerste fase van de wedstrijd. Flevo Boys begint te gehaast aan de wedstrijd om zo snel mogelijk een doelpunt te scoren. Hierdoor kan Olde Veste met snelle counters de tegenstander verrassen. Na 15 minuten is Niels ten Veen na een voorzet van Jeffrey Dijkstra dicht bij de de 0-1. Drie minuten later is het wel raak. Jetse Suiker wordt in stelling gebracht. Met een strakke schuiver weet hij de doelman van Flevo Boys te passeren. De resterende tijd tot aan de rust heeft Flevo Boys meer balbezit dan Olde Veste, maar daar komt geen gevaar uit.

0-2

Na de thee is het speelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Flevo Boys heeft veel balbezit en Olde Veste is gevaarlijk in de omschakeling. Dat blijkt effectief, want na 61 minuten spelen staat de 0-2 op het scorebord. Dijkstra wordt de ruimte ingestuurd en geeft een perfecte breedtepass op Tom Kisjes, die er wel raad mee weet.

Rood voor Tom Holleboom

Hierna ziet het ernaar uit dat de 0-3 eerder zal vallen dan de aansluittreffer, maar het is Flevo Boys die in de 81e minuut toch weet te scoren: 1-2. De meegereisde supporters van Olde Veste kunnen daarna een spannende slotfase verwachten. En dat wordt het ook. Een onschuldige hoge bal in de 90e minuut op het doel beoordeelt Tom Holleboom verkeerd. Terwijl hij landt maakt hij een onbesuisde actie op de speler van Flevo Boys. Hiervoor krijgt Holleboom de rode kaart. Olde Veste moet dus met tien man verder. Omdat de drie wissels al zijn verbruikt, wordt Hessel Eikelboom keeper.

Hessel Eikelboom keept

Flevo Boys probeert de druk op te voeren, maar gelegenheidskeeper Eikelboom houdt het doel van Olde Veste schoon. Het laatste wapenfeit is van Olde Veste is een schot van Dijkstra. Hij schiet de bal in de 10e minuut van de blessuretijd op de paal. Door de winst blijft Olde Veste koploper in de 1e klasse I. Volgende week zaterdag spelen de Blauwgelen tegen Marum.

Bekijk ook de video van Video De Boer met het wedstrijdverslag.