Actie Jetse Suiker
Actie Jetse Suiker Foto: Jacob Westra

Video- en fotoverslag: Olde Veste neemt koppositie over van ONS Sneek

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Maart roert zijn staart wordt er wel eens gezegd. Dat was ook zo afgelopen zaterdag. Door het verlies van de naaste concurrent ONS Sneek, thuis tegen de nummer 3 Flevo Boys met 1-2, kon Olde Veste de koppositie weer overnemen.

De harde wind die over het veld waaide was debet aan een goede partij voetballen. Het was duidelijk dat KHC voor de winst kwam, om zo weer aansluiten bij de top drie. Het spel ging in de eerste fase van de eerste helft op en neer en het was Jeffrey Dijksta die in 24e minuut trefzeker was. Hij kreeg de bal vanuit een kluts en passeerde keeper met een mooi diagonaal schot. KHC kreeg in de slotfase een grootte kans op de gelijkmaker. Tom Holleboom had de bal iets te lang vast in de handen en dit leidde tot indirecte vrijetrap in het zestienmeter gebied. Gelukkig voor Olde Veste dat de bal naast ging hierdoor bleef het bij 1-0 tot de rust.

Rood voor KHC

KHC kwam feller uit de kleedkamer dan Olde Veste en daarom moest de verdediging van Olde Veste enkele keren aan de noodrem trekken. In de 67e minuut werd Hessel Eikelboom ten val gebracht in het strafschopgebied door de keeper van KHC. Hij werd met rood van het veld gestuurd. Het was Tom Kisjes die daar vanaf de stip er wel raad mee wist en hij bracht zijn totaal op 14 doelpunten. Nog geen 4 minuten later kwam KHC zelfs met 9 man te staan.

Lobje

Olde Veste dacht de wedstrijd uit te spelen, maar in de 78e minuut kwam de spanning terug in de wedstrijd. KHC kreeg een strafschop toegekend omdat een speler werd vast gehouden. Dit werd de 2-1. Omdat KHC alles op niets ging spelen kwam er voor d’Olde Veste meer ruimte voor de counter. Het was Hessel Eikelboom die in de 89e minuut via een lobje de eindstand op 3-1 bracht.

Paaszaterdag speelt Olde Veste uit de bekerwedstrijd tegen Be Quick Dokkum en de topwedstrijd op zaterdag 6 april uit tegen Flevo Boys.

Tekst en foto’s van Jacob Westra


Nick Spijker
Actie Jeffrey Dijkstra
Hessel Eikelboom viert de 3-1
Verdedigende actie Julian Zwoferik
Verdedigende actie Jason Huisman
KHC krijgt een strafschop
KHC mogelijkheid op de 1-1
Tom Kisjes wacht op het seintje
Hessel Eikelboom ter val gebracht
Joost Klein tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestvial
Joost Klein treedt op bij Dicky Woodstock Popfestival Cultuur 20 uur geleden
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 20 uur geleden
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 21 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 22 uur geleden
Jeroen en Heleen Kiewiet en hun twee kinderen
Caterent Catering & Verhuur betrekt bedrijfspand aan de Eeser Gaard Partnerbijdrages Insta-Dekop gisteren
Familie Wolves
Overijsselse familiebedrijven centraal in nieuw seizoen van Oost-serie FamilieZaken Algemeen gisteren