ONTZETtend Feest op 20 juli
ONTZETtend Feest op 20 juli Foto: Aangeleverd

Vestingfeesten worden als vanouds gevierd

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Steenwijk staat deze zomer bol van de activiteiten. De Vestingfeesten worden dit jaar weer als vanouds gevierd. Op zaterdag 16 juli is de ‘Start van de Zomer’ met een gezellige Ibiza-markt van 13.00 tot 21.00 uur en daarna is het zes weken lang iedere woensdag feest en vertier wat de klok slaat. Afsluiter is het muziekspektakel; De Nacht van Steenwijk op donderdagavond 25 augustus. 

Gevarieerd programma voor jong en oud 

Steenwijk Vestingstad is al maanden bezig met de voorbereidingen en invulling van het programma. Sander Fortunati (voorzitter van de evenementencommissie) is blij dat er nu weer écht feest gevierd kan worden. “We hebben een gevarieerd programma samengesteld dat voor jong en oud aantrekkelijk is,” zegt hij enthousiast. “Hoogtepunten zijn de viering van het ONTZETtend Feest en de Pasar Malam.” Na twee jaar afwezigheid kan deze publiekstrekker van formaat, in het weekend van 27 tot en met 31 juli, voor de 13e keer worden georganiseerd.

ONTZETtend Feest met viering van de geboorte van Nederland 

Samen met het Steenwijks Ontzet, de Scutterie van Sint Clemens, het stadsmuseum, de Historische Vereniging, stadsgidsen, torenwachters en de gemeente Steenwijkerland wordt op 20 juli de binnenstad van Steenwijk omgetoverd tot de vestingstad van zo’n 450 jaar geleden. “We gaan met z’n allen terug naar de tijd van Johan van den Kornput en het Steenwijks Ontzet,” zegt Fortunati.

Circus, foodtrucks en Fun for Kids

De voorzitter somt maar al te graag de rest van het programma op. “Woensdag 3 augustus komt Circus Snor naar Steenwijk. Dit jaar grootser en met nog meer entertainment. De week daarna is het Foodtruck Festival met Blues op de Markt en op 17 augustus Fun for Kids. De Markt is dan één groot speelparadijs. Muziekliefhebbers kunnen op 24 augustus hun hart ophalen tijdens Rock around Rocks en een dag later is de Nacht van Steenwijk.”

Vast programma met braderie, livemuziek en entertainment

De Scutterie van Sint Clemens opent iedere woensdag om 11.00 uur het Vestingfeest. Maar al lang daarvoor kunnen de kinderen hun spulletjes verkopen tijdens de kinderrommelmarkt. Die start om ongeveer 8.00 uur rondom de Grote Kerk. Ook is er elke woensdag braderie in de winkelstraten. Wie belangstelling heeft om een kraam te huren kan zich melden bij Organisatieburo Vitalis. Livemuziek en straattheater zorgen voor een sfeervol geheel.

Het complete programma met alle activiteiten en bijzonderheden is te vinden op www.steenwijkvestingstad.nl.

Circus op 3 augustus
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 8 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 9 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 11 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.