Afbeelding
Foto Tennekes

Kerst in Oud Kampen vol beleving, sfeer en magie

Partnerbijdrages

(door Leo Polhuijs)
KAMPEN - Beleving, Sfeer en Magie. Deze trefwoorden zijn van toepassing op Kerst in Oud Kampen, dat op 9 en 10 december wordt gehouden in de historische binnenstad.

Thema’s dit jaar zijn winterlandschap, maritiem, armoede, romantiek en foute muziek. De acts worden neergezet door spelers van jeugdtheater Ventura, ondersteund door volwassenen. In totaal doen er zo’n achthonderd vrijwilligers mee.

De spelers van Ventura oefenen het hele jaar en leven sterk naar het evenement toe. Het jeugdtheater maakt kostuums en decors zelf. Het evenement is in de loop der jaren sterk gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een trekpleister voor Kamoenaren en publiek uit de wijde regio. Er worden zo’n tachtigduizend bezoekers verwacht.

Verbazing
Jos Hogenbirk is zakelijk leider, Jan Liefting artistiek leider. “Wij willen dat bezoekers na afloop naar huis g_a_a_n met een gevoel van verbazing en verwondering. Het evenement borduurt voort op de traditie maar is zeker niet oubollig. Er komen steeds weer nieuwe programma onderdelen bij.”
Bezoekers komen onderweg een nostalgische kermis tegen, lopen langs zo’n honderd (podium) voorstellingen en genieten van optredens van koren. In een aantal buurten zorgen bewoners zelf voor sfeer en gezelligheid. Bijvoorbeeld het Keizerskwartier, waar een oud volkswijkje wordt nagebootst.

Het parcours is ongeveer 4,5 kilometer lang. Startpunten zijn bij de Stadsbrug en de Buitenhaven.

Kerst in Oud Kampen, zaterdag 9 december 16:00-21:00 uur, zondag 10 december 15:00-20:00 uur. Kinderen t/m 12 jaar gratis, vanaf 12 jaar 5 euro. Bij de ingangen staan kassa’s. Parkeren kan bij Wezenberg in IJsselmuiden vanwaar touringcars naar de binnenstad rijden.

Meer informatie: www.kerstinoudkampen.nl.

Janno Post met zijn zoon bij de nieuwe regenton en lavendelhaag
Lente! Tegels eruit, groen in de tuin in Westerveld Westerveld 7 uur geleden
Jan de Weerd van Brouwerij 1
Biljartvereniging Steenwijk speelt twee wedstrijden: gelijkspel en verlies. Sport 8 uur geleden
Weidevogelboer van het jaar Harry Sol krijgt de plaquette uitgereikt door voorzitter Hans de Lange
Vogelwacht IJsselham kiest Harry Sol uit Zuidveen tot Weidevogelboer van het jaar 2023 en neemt afscheid van bestuurslid Ton Fleer Steenwijkerland 9 uur geleden
Zaanzang, Verzetstraat 10, Koog aan de Zaan
VORK Kunstlezing op 12 maart: Marc Ruygrok in gesprek met Tijs Goldschmidt Cultuur 10 uur geleden
Willie Schilder zingt al vanaf zijn tiende jaar -
Willie Schilder brengt single en videoclip uit: Feesten in de kroeg Cultuur Insta-Dekop 12 uur geleden
Ensemble Himmelsburg
Serie Passie voor Bach brengt zondag 'cafémuziek' in Grote Kerk Steenwijk Cultuur 12 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.