Klaproos
Klaproos Foto: Aangeleverd

Leve het buitenleven: vijf items die je tuin het hele jaar door aantrekkelijk maken

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Nederlanders hebben het buitenleven massaal omarmd, ook in de koude seizoenen. Dat was al te zien aan de horecaterrassen die in de herfst niet meer weggehaald werden, maar voorzien van terrasverwarmers en beschutting. Ook is wandelen, fietsen en vogels spotten populairder geworden. De neiging om vaker in de frisse buitenlucht te recreëren, vertaalt zich naar bepaalde aankopen voor in de tuin. 

Een eigen wellnesshoekje met een opblaasbare spa

Opblaasbare spa? Ja, die bestaan. Het is een betaalbare, maar net zo comfortabele versie van het buitenbubbelbad of hottub, dat je gewoon zelf opzet en installeert. Ook verplaatsen of opbergen is eenvoudig. Wat voor weertype het ook is, heerlijk relaxen met je partner in het behaaglijke warme water is altijd mogelijk. Er gaat na een lange werkdag maar weinig boven samen op een ontspannen manier (én in de frisse lucht) even alles van je af laten glijden. 

Terrasverwarmers (als het kan duurzame)

Een warmtebron maakt een terras ook in pakweg november of februari een aanlokkelijke plek. Als je een fikkie maakt in een vuurkorf, is het leuk om eromheen te gaan staan met warme choco of een soepje, maar vermijd rookoverlast en kies voor duurzame brandstof. Dat gelt ook voor de terrasverwamer: als deze veel stroom vreet, streeft het zijn doel voorbij. Op online woonwarenhuis Heuts.nl vind je diverse soorten terrasverwarmers, alsmede accessoires voor je opblaasbare spa. 

Sierlijke tuinverlichting

Als je een lichtsnoer ophangt, met van die gekleurde led-peertjes, is je tuin het hele jaar door feeëriek verlicht. Er zijn natuurlijk ook talloze andere stijlen om buiten voor licht te zorgen. Wordt het in het najaar vroeg donker, dan ontsteek je je sierlijke tuinverlichting - dat ziet er ook van binnenuit gezelliger uit. 

Een barretje of zelfs complete buitenkeuken

Veel tuinbezitters zijn zo blij met hun eigen stukje grond, dat ze het geheel omtoveren in een heuse strandtent. In de zomer hangen er schaduwdoeken en lampions, in de winter blijkt het bijbehorende barretje - bij voorkeur overdekt - ook bruikbaar. Bijvoorbeeld om oliebollen in te bakken, zodat je die sterke frituurlucht buiten houdt. Om die en andere redenen bouwt menigeen zelfs een complete keuken in zijn tuin. 

En niet te vergeten je loungeset

Al die mooie momenten in je tuin, ook al vriest het dat het kraakt, zouden incompleet zijn zonder een plek om te zitten. Ben je nog niet tevreden over de zitgelegenheid in je tuin, kijk dan bij het al genoemde Heuts voor een loungeset die je het hele jaar door kunt laten staan. 

Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 3 mei, 14:42
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 3 mei, 14:00
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57