Klaproos
Klaproos Foto: Aangeleverd

Leve het buitenleven: vijf items die je tuin het hele jaar door aantrekkelijk maken

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Nederlanders hebben het buitenleven massaal omarmd, ook in de koude seizoenen. Dat was al te zien aan de horecaterrassen die in de herfst niet meer weggehaald werden, maar voorzien van terrasverwarmers en beschutting. Ook is wandelen, fietsen en vogels spotten populairder geworden. De neiging om vaker in de frisse buitenlucht te recreëren, vertaalt zich naar bepaalde aankopen voor in de tuin. 

Een eigen wellnesshoekje met een opblaasbare spa

Opblaasbare spa? Ja, die bestaan. Het is een betaalbare, maar net zo comfortabele versie van het buitenbubbelbad of hottub, dat je gewoon zelf opzet en installeert. Ook verplaatsen of opbergen is eenvoudig. Wat voor weertype het ook is, heerlijk relaxen met je partner in het behaaglijke warme water is altijd mogelijk. Er gaat na een lange werkdag maar weinig boven samen op een ontspannen manier (én in de frisse lucht) even alles van je af laten glijden. 

Terrasverwarmers (als het kan duurzame)

Een warmtebron maakt een terras ook in pakweg november of februari een aanlokkelijke plek. Als je een fikkie maakt in een vuurkorf, is het leuk om eromheen te gaan staan met warme choco of een soepje, maar vermijd rookoverlast en kies voor duurzame brandstof. Dat gelt ook voor de terrasverwamer: als deze veel stroom vreet, streeft het zijn doel voorbij. Op online woonwarenhuis Heuts.nl vind je diverse soorten terrasverwarmers, alsmede accessoires voor je opblaasbare spa. 

Sierlijke tuinverlichting

Als je een lichtsnoer ophangt, met van die gekleurde led-peertjes, is je tuin het hele jaar door feeëriek verlicht. Er zijn natuurlijk ook talloze andere stijlen om buiten voor licht te zorgen. Wordt het in het najaar vroeg donker, dan ontsteek je je sierlijke tuinverlichting - dat ziet er ook van binnenuit gezelliger uit. 

Een barretje of zelfs complete buitenkeuken

Veel tuinbezitters zijn zo blij met hun eigen stukje grond, dat ze het geheel omtoveren in een heuse strandtent. In de zomer hangen er schaduwdoeken en lampions, in de winter blijkt het bijbehorende barretje - bij voorkeur overdekt - ook bruikbaar. Bijvoorbeeld om oliebollen in te bakken, zodat je die sterke frituurlucht buiten houdt. Om die en andere redenen bouwt menigeen zelfs een complete keuken in zijn tuin. 

En niet te vergeten je loungeset

Al die mooie momenten in je tuin, ook al vriest het dat het kraakt, zouden incompleet zijn zonder een plek om te zitten. Ben je nog niet tevreden over de zitgelegenheid in je tuin, kijk dan bij het al genoemde Heuts voor een loungeset die je het hele jaar door kunt laten staan. 

Afbeelding
Onderzoek: Drenthe koploper investeren zonnepanelen: helft woningen Westerveld voorzien van zonnepanelen Algemeen 10 uur geleden
Cover van het boek Literaire Wandingen in Overijssel -
Een duik in het verleden van Giethoorn: 1960 en de kunstenaarskolonie Column 12 uur geleden
Steenwijk 4
Oogstweken voor schaakclub Steenwijk Sport gisteren
Danseressen bij Kraton
Drukbezochte opening kinderpaleis van de Sultan: Opening Kraton van Solo bij dierenpark Taman Indonesia Steenwijkerland 12 apr, 11:43
Raymond Ceulemans (rechts) en Jos Verheyen
Biljarticoon Raymond Ceulemans komt naar Steenwijk Sport 12 apr, 10:48
Duurzaam XL insectenhotel
Feestelijke opening XL insectenhotel in Sint Jansklooster: Natuurfotograaf Philip Friskorn knipt het lintje op vrijdag 19 april Steenwijkerland 12 apr, 10:00
Stop Making Sense
Concertfilm 'Stop Making Sense' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 12 apr, 08:00
Sjef Damhuis bij het graf van Renze de Ruiter
Update: Lezing Sjef Damhuis over het Einsatzkommando van Steenwijk is volgeboekt Steenwijkerland 11 apr, 20:16
Filemon & Lammert
Humor en ontroering in Hendrik Groen-opvolger 'Rust en Vreugd' in De Meenthe Met trailer 11 apr, 17:00