Erwin Jaeggi in gesprek met Max Verstappen
Erwin Jaeggi in gesprek met Max Verstappen Foto: Andy Hone

F1-journalist uit Steenwijk schrijft boek over eerste wereldtitel Max Verstappen

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJK - De Steenwijker Formule 1-journalist Erwin Jaeggi heeft een boek geschreven over de sensationele eerste wereldtitel van Max Verstappen. Formule Max heet het boek, dat wordt uitgegeven door Uitgeverij Volt en vanaf maandag 20 december bij de boekhandel verkrijgbaar is.

In Formule Max blikt Jaeggi, die verslag van de Formule 1 doet voor de website Motorsport.com, samen met zijn collega’s Ronald Vording, Casper Bekking en Koen Sniekers uitvoerig terug op het fantastische gevecht dat Max Verstappen en Lewis Hamilton met elkaar voerden tijdens het Formule 1-seizoen 2021. Ook wordt de indrukwekkende weg die Verstappen vanaf zijn eerste meters in de karting heeft afgelegd beschreven. De auteurs spraken voor het boek met personen die in de afgelopen jaren een belangrijke rol hebben gespeeld in de carrière van de Limburger. Zo komen onder andere Red Bull-baas Helmut Marko, Jumbo-directeur Frits van Eerd en Formule 3-teambaas Frits van Amersfoort aan het woord.

Enorme klus
“Het was een enorme klus om gedurende de laatste maanden van een lang en hectisch Formule 1-seizoen naast ons gebruikelijke werk ook nog een boek te maken,” laat Jaeggi weten, die samen met Vording bij de allesbeslissende Grand Prix op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi aanwezig was. “Maar ik ben ontzettend trots dat we het voor elkaar hebben gekregen. Op de maandag na de laatste race heb ik in een winkelcentrum in Abu Dhabi het laatste hoofdstuk afgeschreven. Een dag later was het boek onderweg naar de drukker.”

Formule Max is het ideale boek om nog eens rustig na te genieten van de bijzondere prestaties van Verstappen in 2021. Vijf dagen na de spectaculaire seizoensfinale in Abu Dhabi werden de eerste exemplaren in ontvangst genomen op het kantoor van Motorsport.com in Amsterdam. “Een knappe prestatie van de mensen bij Uitgeverij Volt en de drukker,” zegt Jaeggi. Vanaf maandag 20 december ligt Formule Max dus in de boekhandel. Jaeggi: “Dat op zaterdagavond net een strenge lockdown is aangekondigd, is natuurlijk balen, maar dat is nou eenmaal zo. Gelukkig zijn veel winkels nog steeds open voor bestellen en afhalen, en beschikken veel boekhandels tegenwoordig over een goede webshop.”

Motorsport.com
Jaeggi schrijft over de Formule 1 sinds 2004 en maakte in 2013 voor het eerst kennis met Max Verstappen op de kartbaan in Genk. Hij begon als freelance redacteur bij F1Racing.net en was later hoofdredacteur bij GPUpdate.net. Sinds 2016 is Jaeggi werkzaam voor de Nederlandse editie van de internationale auto- en motorsportwebsite Motorsport.com. Voor deze website doet hij over de hele wereld verslag van de Formule 1-races.


Cover
Nederlandse onderscheiding voor een Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Lintjesregen in Steenwijkerland: 14 vrijwilligers krijgen onderscheiding Steenwijkerland 51 minuten geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 2 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 3 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 22 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 22 uur geleden
Roger Sorel
Team Steenwijk 2 derde in Districtfinale dagcompetitie Sport 22 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.