Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste Foto: Jacob Westra

Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen

Sport

JUBBEGA - Voetbalvereniging Jubbega gaat toch de competitie in de eerste klasse I niet uitspelen. Het bestuur van de club heeft dat nieuws meegedeeld op een ledenavond op donderdag 25 april. Volgens het bestuur heeft de KNVB ten onrechte de club bevolen om de competitie wel uit te spelen.

Olde Veste heeft na het eerste besluit van Jubbega juridisch protest aangetekend. De KNVB heeft dat erkend omdat in haar handboek staat dat terugtrekking niet toegestaan is. “Nu blijkt echter dat in het KNVB Reglement Amateur Voetbal (RWA) de regelgeving anders staat dan in het KNVB handboek,” zegt Jubbega op haar site. Hieruit heeft de club geconcludeerd dat de terugtrekking toch reglementair is. Het bestuur houdt daarom vast aan haar eerder genomen besluit en heeft dit aan de KNVB medegedeeld. Jubbega heeft daarom ook al de wedstrijden van aanstaande dinsdag tegen Broekster Boys en op 4 mei tegen Drachtsters Boys afgezegd.

Hoe de KNVB heeft gereageerd op het nieuwe besluit van Jubbega is nog niet bekend. Voorzitter Henk Zwerver zei daarover tegen het regionale nieuwsplatform SA!: “Dat moatte wy ofwachtsje.” Op de site van de KNVB www.voetbal.nl zijn nog geen wijzigingen aangebracht. De trainer van Jubbega, Joop Gall reageerde wel. Tegen de verslaggever van SA! zegt hij dat het besluit sportief not done vindt. Liever had hij de competitie uitgespeeld, maar hij toont er begrip voor dat de club aan de eigen belangen denkt.