Afbeelding
Logo De Meenthe

‘Eindeloos’ wellicht toch op de planken!

· leestijd 1 minuut Cultuur

BLOKZIJL - Toneelvereniging Ons Genoegen uit Blokzijl en Theater De Meenthe uit Steenwijk gaan samen proberen om het theaterstuk 'Eindeloos' op de planken te brengen.

De toneelvereniging Ons Genoegen uit Blokzijl bedacht in 2019 een geweldig plan. Lang geleden was de langste staking die ooit in Nederland heeft plaatsgevonden in Blokzijl. Bij houtzagerij en schaverij Loos en Zoon staakten ze 843 dagen lang omdat zeven arbeiders lid werden van de Nederlandse Vereniging van Fabrieksarbeiders. Dat zag de directie niet zitten. Een prachtig vergeten verhaal dat verteld moet worden. Maar corona gooide roet in het eten want in 2020 kon niet gespeeld worden en ook de nieuwe datum in 2022 ging niet door. Voor een toneelvereniging een ramp.

'Zonde om op de plank te laten liggen'
Vanaf de eerste dag was Rabo Theater De Meenthe betrokken bij het project en geïnteresseerd in het onderwerp en in de toneelvereniging die anders dan vele andere toneelvereniging het de afgelopen jaren heeft aangedurfd met moderne en spraakmakende voorstellingen te komen. “Het is artistiek en inhoudelijk zonde om het op de plank te laten liggen,” aldus Han Evers, directeur van De Meenthe. “Het is ook onze taak daar waar we kunnen helpen als theater in het amateurwerkveld dat te doen."

Bijeenkomst
In januari wil het theater samen met Ons Genoegen gaan proberen de voorstelling alsnog te produceren. Het script wordt nog eens tegen het licht gehouden en er komt een nieuwe uitvoerend regisseur. Wanneer corona het toelaat wordt er eind januari een bijeenkomst belegd in Blokzijl voor geïnteresseerden die willen meespelen in 'Eindeloos'. In februari starten dan de repetities om eind mei de voorstelling te spelen.

Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 12 uur geleden
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 13 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 14 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 16 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 16 uur geleden
Giethoorn Wethouder Bram Harmsma opent de beweegroute
Nieuwe beweegroute in Giethoorn feestelijk geopend Met video gisteren
Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur gisteren
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.