Stadsvilla
Stadsvilla Foto: Rietje Veltkamp

Lekker buiten tekenen en schilderen met Rietje Veltkamp

Column

In onze regio is op het gebied van de ‘schone kunsten’ veel te beleven. Regelmatig doet Liesbeth Hermans verslag. Dit keer vertelt ze over het werk van kunstenares Rietje Veltkamp uit Steenwijkerwold. 

Druk op de natuur

Rietje Veltkamp woonde in het Gooi, maar de druk op de natuur werd haar daar te groot. Gelukkig kende ze de Kop van Overijssel goed, haar grootvader was dominee in Willemsoord. Nu woont ze al weer een tijdje in Steenwijkerwold en geregeld trekt ze erop uit om buiten te schetsen: 

Urban Sketchers 

“Ik schilder en teken naar de waarneming. Het is niet mijn bedoeling om de werkelijkheid zo precies mogelijk na te bootsen. Ik zoek naar een vertaling ervan in kleur, lijn en textuur. De natuur is voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron. Ik gebruik vooral aquarelverf, inkt en gouache op (rijst)papier. Ik hou van natuurlijke materialen en traditionele methoden,” vertelt Rietje.

Door corona stond alles een tijd stil, maar heel graag organiseert Rietje schetsmiddagen voor Urban Sketchers. De leden van deze groep zoeken via Facebook contact met elkaar en ontmoeten elkaar buiten om op de afgesproken plek te schetsen. Elkaar tips geven gaat automatisch en naar behoefte. 

Na afloop plaatsen de leden de schetsen ook op hun Facebookpagina, neem maar eens een kijkje op Facebook Urban Sketchers Overijssel. Nog beter, doe een keertje mee!

Kijk voor meer informatie over Rietje Veltkamp op haar website:
www.rietjeveltkamp.nl.

Afbeelding
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 7 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 8 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.