Afbeelding
Foto: Pixabay

Blijf Mobiel Beurs in De Meenthe Steenwijk 9 april

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Senioren Platform Steenwijkerland organiseert in samenwerking met Sociaal Werk de Kop de Blijf Mobiel Beurs op 9 april in De Meenthe. 

Het is tegenwoordig heel gewoon dat ouderen krijgen te horen, “Blijf zo lang mogelijk zelfstandig wonen, ook als je ouder wordt en meer dagelijkse zorg nodig hebt.” Dat zou het ideale beeld moeten zijn volgens de nieuwe wetgeving. Maar waar kun je terecht als je hulp nodig hebt? Veel ouderen, maar ook hun familieleden en mantelzorgers zien door de bomen het bos niet meer. Waar moet men zijn voor hulp- vragen en wat is goed voor ons zolang we nog geen zorg nodig hebben. 

Antwoord op al uw vragen
Daarom organiseert het Senioren Platform Steenwijkerland in samenwerking met Sociaal Werk de Kop de Blijf Mobiel Beurs. Hier kunt u een antwoord vinden op al uw vragen, maar ook de praktische dingen zijn daar te vinden. Er zijn veel mogelijkheden om u hier van dienst te zijn. Het betreft niet alleen informatie over zorg, gezondheid, bewegen, vervoer, maar ook informatie over kleine aanpassingen in huis en grote verbouwingen is hier aanwezig.

Sociaal actief zijn
Mobiel blijven betekent ook sociaal actief zijn, want wie vereenzaamt, komt de deur niet meer uit. Het is dus belangrijk dat je contacten legt en leuke dingen onderneemt. Hierdoor komt ook het brein in beweging. Zelfs handwerken is een nuttige bezigheid. Er zijn ook deelnemers op de beurs voor ontspanning, zoals werelddans en zang van Lisdoonvarna uit Giethoorn. De Techniek en Zorg Academie is deze keer ook weer aanwezig, niet met een grote truck, maar met een kast waar alle hulpmiddelen in gezet zijn. Deze worden dan ook allemaal gedemonstreerd. Kortom er is voor elk wat wils op deze beurs.

De Blijf Mobiel Beurs vindt plaats op zaterdag 9 april van 11.00 tot 16.00 uur in De Meenthe in Steenwijk. Er zal ook nog een huis aan huis flyer worden bezorgd met meer informatie over de deelnemers op deze beurs. De toegang tot de Blijf Mobiel Beurs is gratis.

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 20 uur geleden