Het rolstoelcurlingteam
Het rolstoelcurlingteam Foto: Aangeleverd

Nederlands rolstoelcurlingteam in Luxemburg

· leestijd 1 minuut Sport

LUXEMBURG - Afgelopen weekend 26 en 27 februari is een deel van het Nederlands rolstoelcurling team van CCF (Curling Club Friesland) naar Luxemburg geweest. Nicole Costeris en Monique ter Beeke uit Ossenzijl maakten daar deel van uit.

Het team was op uitnodiging van de Luxembourg Parlympic Committee en de Luxemburgse Curling Bond in Luxemburg om de sport rolstoelcurling te promoten. De delegatie van het Nederlandse team bestond naast Nicole en Monique uit Cees Ootjers (Almere) en Frans Boonstra (Goutum). De coach is Sippie van Ens (Oudehaske) en instructeur is Johannes Koornstra (Oudehaske). Dit team van Curling Club Friesland is het enige rolstoelcurlingteam in de Benelux.

Meerdere landen
Het Nederlands rolstoelcurling team heeft in meerdere landen al gespeeld, te weten in België, Duitsland, Zweden en Finland. Zij traint iedere week in Thialf in Heerenveen en in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Zaterdag gaven de rolstoelcurlers een clinic op de ijsbaan in Kockelscheuer voor zo’n 25 deelnemers waaronder: mensen met een beperking, het Luxemburg Paralympic Committee, de Luxemburgse Curling Bond en Curling team van Luxemburg.

Precies werk
Tijdens de clinic kregen de deelnemers les in het rolstoelrijden op het ijs, de verschillen van validecurling naar rolstoelcurling, het curlen met een delivery stick en zittend de normale 20 kilo zware curlingsteen schuiven over de baan van 40 meter. Voor degenen met minder kracht was er een 10 kilo zware curlingsteen. Het is gecontroleerd en precies werk om de curlingsteen in het huis te krijgen.  

Het echte curlinggevoel
Op zondag werden er teams gevormd, waarbij ieder lid van het Nederlands team aanvoerder (skip) werd van een team van gasten, zodat de deelnemers ook eens het echte curlinggevoel konden ervaren. Dit werd een groot succes. De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking. De gouden medailles gingen naar het team van Frans Boonstra.

Wil je meer weten over het Nederlands rolstoel curling team of een keer de uitdaging aangaan, kijk op www.fryskecurlingclub.nl.

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 10 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 11 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 12 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.