Prokkelduo's met aantellingsbrief
Prokkelduo's met aantellingsbrief Foto: Gemeente Westerveld

Prokkelen tijdens gemeenteraadsverkiezingen in Westerveld

Westerveld

WESTERVELD - In gemeente Westerveld gaan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 maar liefst drie prokkelduo’s aan de slag. Deze week ontvingen de prokkelduo’s hun aanstellingsbrief en werd er kennisgemaakt. Een prokkelduo bestaat uit een persoon mét en iemand zonder beperking. Want mensen met een beperking zijn meer dan hun beperking, ook zij zijn van grote betekenis in de samenleving.

Drie inclusieve stembureaus 
Het prokkelen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen is geïnitieerd door raadslid Geke Kiers (DSW): “Samen prokkelen is voor beide deelnemers leuk. Het laat je zien hoe gewoon het is om samen op te trekken en rekening met elkaar te houden.” Burgemeester Jager is blij met het initiatief: “Iedereen telt mee en moet mee kunnen doen. Dit is daar een goed voorbeeld van!” In de dorpen Vledder, Wapse en Diever zijn de inclusieve stembureaus te vinden. De prokkelvrijwilligers zijn gekoppeld aan een stembureauhoofd en samen vormen zij het prokkelduo. Gezamenlijk bekijken de prokkelduo’s welke taken gedaan worden tijdens de gemeenteraadverkiezingen, bijvoorbeeld het welkom heten van kiezers of het ondersteunen bij de controle van stembiljetten.

Stichting Prokkel
Prokkelen is een landelijke initiatief van de stichting Prokkel. Deze stichting zet zich in voor: ‘prikkelende ontmoetingen tussen mensen mét en zonder (licht) verstandelijke beperking’. In heel Nederland zijn tijdens de gemeenteraadverkiezingen van 16 maart 2022 meer dan 125 prokkelduo’s actief in verschillende gemeentes.

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 12 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 13 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.