Rene Lok en Klasina van Eerde van Kapsalon ELO
Rene Lok en Klasina van Eerde van Kapsalon ELO Foto: Aangeleverd

Een Pluim van de CU voor alle minibiebs in Steenwijkerland

Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - ChristenUnie Steenwijkerland geeft aan alle minibiebs in de gemeente een Pluim. De eigenaren Rene Lok en Klasina van Eerde van kapsalon ELO in Vollenhove namen die namens hen in ontvangst.

In Steenwijkerland zijn veel minibiebs. Een minibieb is een particulier initiatief en is een plek waar iedereen gratis boeken kan lenen of ruilen. Vaak is een minibieb een klein huisje, hokje of kastje bij mensen in de voortuin. Het gebeurt ook dat deze minibiebs zich op andere nuttige plaatsen bevinden, zoals bij kapsalon ELO in Vollenhove. Zo wordt het blijven lezen gestimuleerd in de verschillende wijken. “De ChristenUnie vindt leesonderwijs van groot belang. Laaggeletterdheid moet voorkomen worden of worden verminderd. Het lezen van boeken draagt hier aan bij. Dit particulier initiatief zorgt er voor dat mensen zonder kosten toch toegang tot boeken hebben en draagt ook nog bij aan een duurzame economie,” aldus Jantina Drijfhout. “Met de uitreiking van de pluim aan de eigenaren van kapsalon ELO willen we alle minibiebs waarderen in de gemeente Steenwijkerland.”

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 10 uur geleden