Klusdag op 5 maart
Klusdag op 5 maart Foto: Aangeleverd

Vrijwilligers leggen kabouterslingerpad aan in Het Krullebossie

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERWOLD - Op zaterdag 5 maart is in Het Krullebossie in Steenwijkerwold een klusdag gehouden. In dit stukje natuur aan de rand van het dorp wil een werkgroepje een avontuurlijk kabouterpad aanleggen. 

Initiatiefneemster van kabouterpad is Anneke ter Schure. Zij wandelt met haar dochter Noor graag door het Krullebossie, maar ze vond dat het bosje wel wat meer uitdaging kon gebruiken. “Het toch wel wat saaie stukje bos zou een stuk leuker worden door er wat kabouters te verstoppen,” bedacht Anneke. Deze gedachte deelde ze met twee vriendinnen en al snel werd het plan voor een echt kabouterpad geboren. De ideeën borrelden en er is intussen een werkgroepje opgericht om alle uiteenlopende plannen verder uit te werken en subsidie aan te vragen. Het kabouterpad moet vooral een beleefpad worden, waar kinderen kunnen ontdekken, doen, voelen, fantaseren en spelen.

Klusdag

De werkgroep heeft in korte tijd twee klusdagen georganiseerd om vast een stap in de goede richting te kunnen zetten. De eerste klusdag was op 5 maart, waarop 17 dorpsgenoten met hulp van enkele kinderen aan de slag gingen om het nieuwe pad aan te leggen. Gewapend met tuinhandschoenen en snoeigereedschap hebben zij dwars door de enorme bramenstruiken slingerpaden vrijgemaakt waar zij kruiwagens houtsnippers op hebben gestrooid. 

Kabouterslingerpad

De gemeente heeft bosplanten en struiken verstrekt die geplant zijn aan de bosrand en langs de oever van de bestaande paddenpoel. De bankjes en informatiebordjes zijn geschrobd, vogelhuisjes zijn opgehangen en een omgewaaide boom is tot een kabouterwaardige zitplaats gezaagd. Tijdens deze genoten de vrijwilligers van een lunch van Rennie Gezond en Zo uit Steenwijkerwold. Voor het pad is de naam kabouterslingerpad gekozen.

Twee klusdag op 7 mei

Na deze succesvolle dag wordt een tweede klusdag gehouden op zaterdag 7 mei. Van 10.00 tot 15.00 uur is iedereen weer van harte welkom om te komen helpen in Het Krullebossie. Dan wordt het een combinatie van creatieve en fysieke klussen. Er worden fleurige kabouterpaaltjes gezaagd en geschilderd en langs de route in de grond gezet. Ook worden kleine kabouterdeurtjes gemaakt en op de bomen bevestigd. Sommige bankjes kunnen wel een kwastje verf gebruiken en er moeten nog wat bramenstruiken teruggesnoeid worden. Uiteraard is Rennie weer met haar mobiele keuken aanwezig voor een gezonde lunch.

“Mooi dat zo’n klein idee heeft geleid tot dit prachtige initiatief. Het heeft nu al veel gezelligheid, nieuwe ontmoetingen en samenwerking opgeleverd. Een klein sprankje kaboutermagie in een gezellig dorp!” aldus de vrijwilligers.

Klussen op 5 maart
Nederlandse onderscheiding voor een Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Lintjesregen in Steenwijkerland: 14 vrijwilligers krijgen onderscheiding Steenwijkerland 1 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 3 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 4 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 22 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 22 uur geleden
Roger Sorel
Team Steenwijk 2 derde in Districtfinale dagcompetitie Sport 23 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.