Duel tijdens de wedstrijd Olde Veste V2-Steenwijkerwold V3
Duel tijdens de wedstrijd Olde Veste V2-Steenwijkerwold V3 Foto: Melita Schelhaas

Vrouwenvoetbal derde weekend maart

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - De meeste wedstrijden die dit weekeinde op het programma stonden gingen wel door. Sneu voor de ploegen die dit weekeinde vrij waren, want het was natuurlijk lekker voetbalweer. SVBS/VHK kwam weer niet in actie. Nu was niet corona de boosdoener, maar de tegenstander kon geen elftal op de been brengen.

Tweede Klasse

VVK V1 – Olde Veste V1 3-1 (0-0)
Op het late tijdstip van 17.15 uur mocht Olde veste zaterdag aantreden in Groningen. Het werd vervolgens een wedstrijd waarin OV voldoende kansen kreeg om de winst te pakken. Na een leuke eerste 45 minuten, waarin OV slordig was met de kansen, moest het gebeuren in het tweede bedrijf. Opnieuw kreeg OV wel de mogelijkheden maar in de counter wist de thuisclub de winst te pakken. De treffer van OV was een eigen doelpunt van de thuisclub (3-1).

Derde Klasse

Steenwijkerwold V1 – SDS V1 6-0 (6-0)
Een uitstekende eerste 45 minuten leverde Steenwijkerwold een prachtige 6-0 overwinning op. Tegenstander SDS stond tiende op de raglijst terwijl de thuisclub drie plaatsen hoger stond. Om weg te komen uit de gevarenzone was een overwinning dus gewenst. In het eerste bedrijf liet Steenwijkerwold er geen gras over groeien. Lianne Ballast (drie keer), Shanna van Oosten (twee keer) en Romy Pen zetten de thuisclub op een mooie voorsprong. Na de rust was Steenwijkerwold wel de betere ploeg, maar verzuimde het te werken aan het doelsaldo.

Vierde Klasse

FC Oldemarkt V1 – SVM V2 2-0 (1-0)
Een leuke en spannende wedstrijd leverde Oldemarkt drie punten op. In de openingsfase wist Sydney ten Veen een bal binnen te schieten die de keepster van SVM los liet. Ondanks de kansen bleef het tot aan de rust bij de magere 1-0. Na de pauze kreeg Oldemarkt ook wel kansen, maar verder dan een treffer van Lotte Dekker kwam de thuisclub niet. Oldemarkt bezet momenteel een derde plaats op de ranglijst. Steenwijk, dat het weekeinde vrij was, staat één plaats lager.

Vijfde Klasse

Olde Veste V2 – Steenwijkerwold V3 4-2 (1-0)
Een leuke wedstrijd werd uiteindelijk een prooi voor de thuisclub. Steenwijkerwold opende goed en kwam via Iris Pieterson op voorsprong. Ondanks de kansen voor beide teams was dit de enige treffer van het eerste bedrijf. Na de rust kwam OV op gelijke hoogte maar Steenwijkerwold kwam vervolgens op 1-2 door een treffer van Sissi van Galen. Na die treffer was het OV dat de wedstrijd overnam en wist het met 4-2 te winnen. Aline Moes, Eva-Marijke Moritz, Dagmar Vedder en Nicole Scheeringa maakten de doelpunten

SVBS/VHK V1 kwam niet in actie omdat tegenstander Olympia 28 geen team op de been kon brengen. Old Forward V1 verloor met ruime cijfers (7-0) in en tegen de Blesse. Oldemarkt V2 was dit weekeinde vrij.

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 10 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 11 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 13 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34