Tiny Bijl
Tiny Bijl Eigen foto

Tiny Bijl legt taken als wethouder neer

Steenwijkerland

GIETHOORN - Wethouder Tiny Bijl is op woensdag 19 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, getroffen door een hartinfarct. Haar partij BGL meldt op de website dat Bijl per direct haar taken als wethouder heeft neer moeten leggen.

“Hoewel wij terug kunnen kijken op een fantastische verkiezingsuitslag voor onze partij, werd dit mooie resultaat overschaduwd door het nare bericht wat wij woensdag ontvingen. Tiny is woensdag opgenomen in het ziekenhuis met een hartinfarct en diezelfde avond nog geopereerd. De operatie is goed verlopen en Tiny zal de komende maanden de tijd moeten nemen om te herstellen. We wensen Tiny, die inmiddels weer thuis is, heel veel beterschap toe!” aldus de BGL. 

Volgens BGL gaat het naar omstandigheden goed met haar. De andere wethouders van de gemeente Steenwijkerland nemen momenteel de taken over van de Gieterse wethouder. Bijl zal na haar herstel niet terugkeren als wethouder.  Die beslissing had ze al voor de verkiezingen genomen. De nieuwe wethouderskandidaten zijn Melvin Smit en Truus Klein Wolterink. 

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 12 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 13 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 14 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.