Boerenfox (geen foto van het hondje in het bericht)
Boerenfox (geen foto van het hondje in het bericht) Foto: Idéfix

Update: Waarschuwing hondenbezitters: honden mogelijk vergiftigd in Park Ramswoerthe

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJK - Op Facebook wordt momenteel een bericht verspreid waarin hondeneigenaren gewaarschuwd worden voor vergiftigd brood en knakworstjes in Park Rams Woerthe. Volgens het bericht zouden al drie honden daaraan zijn overleden. De eigenaresse van de eveneens plotseling overleden boerenfox Dries doet haar verhaal.

De tekst van het bericht luidt: 

‘Alle hondeneigenaren, vandaag 26 maart heb ik te horen gekregen dat er al drie honden zijn overleden door gif. In het park wordt er onder andere brood en knakworstje bewust neergelegd, dus let op (zeker als je je hond los laat lopen in het park). Verspreid het bericht aan alle hondeneigenaren die je tegenkomt in het park. Groetjes Chantal.’

Een lezeres* van De Kop wist bovendien te melden dat er nog een vierde hond is overleden. Deze hond was het eigendom van een vriendin van haar. Deze mevrouw uit Steenwijk-West, die liever niet met haar naam vermeld wil worden, vertelt dat zij vorige week aan het eind van de middag een wandeling met haar boerenfox Dries (14) in Park Rams Woerthe had gemaakt. “Ik zag dat mijn hond stukjes brood at, die net als bij Klein Duimpje op een rijtje in het park lagen. Bij thuiskomst was Dries zo ziek als een hond.” Ze zag toen dat de boerenfox stuiptrekkingen had met zijn achterpootjes. De volgende ochtend ging ze meteen naar de dierenarts. Dries bleek 40 graden koorts te hebben. Hij kreeg 24 uur lang een infuus, medicijnen en antibiotica, maar zijn toestand verbeterde niet. “Daarna zei de dierenarts tegen mij hij dat hij niets meer kon doen en het dier moest laten inslapen,” zegt de eigenaresse bedroefd. 

Mysterie

De Steenwijkse heeft daarna aangifte gedaan bij de politie. “Die vroegen of ik een inspectie had laten doen en of het braaksel was opgestuurd,” vervolgt zij. Omdat dit onderzoek erg duur is, besloot zij daarvan af te zien. “Mijn hondje krijg ik daarmee niet terug.” Of Dries daadwerkelijk vergiftigd is, durft ze niet met zekerheid te zeggen. “Hij was al op leeftijd, maar heel gezond en opeens van het ene op het andere moment doodziek en dat vind ik een mysterie.” Ze wil met haar verhaal andere hondenbezitters waarschuwen. Volgens haar waarschuwt Dierentehuis De Kluif inmiddels ook al hondeneigenaren. Van een vriendin in Zwolle hoorde ze dat daar ook geruchten rondgaan over mensen die honden met voer in parken proberen te vergiftigen.

Medewerksters van zowel Dierenkliniek De Woldberg en Dierenkliniek Steenwijk bevestigen beiden dat zij over de geruchten hebben gehoord, maar dat er nog geen honden met vergiftigingsverschijnselen bij de kliniek zijn gebracht. 

* Namen zijn bekend bij de redactie.

Briefje met waarschuwing
Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 17 uur geleden
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 18 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 21 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 21 uur geleden
Roger Sorel
Team Steenwijk 2 derde in Districtfinale dagcompetitie Sport 21 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.