FC Oldemarkt Vrouwen 1
FC Oldemarkt Vrouwen 1 Foto: Aangeleverd

Vrouwenvoetbal eerste weekend april

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Ondanks dat het zaterdag 3 april een frisse dag was, kwamen diverse vrouwenelftallen in actie. In Oldemarkt was de topper tussen de koploper, FC Oldemarkt en de beste ploeg van de vijfde klasse, SVBS/VHK. Inzet bij die wedstrijd was de nummer 1 positie op de ranglijst.

Tweede Klasse

FC Burgum - Olde Veste V1: 3-0

Olde veste verloor terecht van de nummer drie van de ranglijst. Het speelde slordig en creëerde amper kansen. De thuisclub profiteerde optimaal en behaalde een terechte overwinning. Door het verlies bleef Olde Veste op 17 punten staan uit 12 wedstrijden. Daarmee behoud het een zevende plaats op de ranglijst.

Derde Klasse

SV Steenwijkerwold – Sneek Wit Zwart: 0-1 

Steenwijkerwold verloor met minimale cijfers maar wel terecht. De tegenstander speelde beter en doordat de focus niet binnen het gehele team van Steenwijkerwold aanwezig was, kwam men tot een nederlaag.

Vierde Klasse

Het duel tussen FC Oldemarkt en SC Rouveen ging niet door doordat de thuisclub een blessuregolf kende. Steenwijk had geen competitieverplichtingen

Vijfde Klasse

SC Genemuiden - Steenwijkerwold V3: 7-1 

De thuisclub had een aantal spelers van het eerste elftal geleend en deze maakten het verschil in de wedstrijd. De treffer van Steenwijkerwold, dat naar behoren speelde, werd gemaakt door Joice Wesselink

FC Oldemarkt V2 - SVBS/VHK V1: 0-1 

Beide ploegen gingen volledig voor de winst want de winnaar van deze leuke wedstrijd zou de koploper zijn van de vijfde klasse. Er waren aan beide kanten meerdere leuke aanvallen bij, maar de verdedigers gaven weinig weg. Opeens was er de voorsprong voor de bezoekers toen Dione Jonkman wist te scoren. Af en toe liet Oldemarkt leuk voetbal zien, maar de grote kansen bleven uit. Na de rust veranderde er weinig binnen de lijnen en ook de grote kansen bleven uit. Daardoor pakte SVBS/VHK de magere winst en dus staat het weer bovenaan op de ranglijst. De ploeg heeft nu twee punten meer en vier wedstrijden minder gespeeld als de nummer twee van de ranglijst.

Het tweede team van Olde Veste kwam niet in actie want De Blesse kon geen volledig team op de been brengen. Ook Old Forward/BEW kwam niet in actie, zij had een vrij weekeinde.  

Op woensdagavond 6 april komen een aantal ploegen uit de regio in actie. SVBS/VHK ontvangt in eigen huis, sportpark Monnikenmolen in Sint Jansklooster, Oosterstreek. De topper begint om 19.30 uur. In Steenwijk begint dan ook het duel tussen Olde Veste en SC Genemuiden. Het eerste team van Steenwijkerwold komt in actie bij MKV ’29. Daar begint de wedstrijd om 20.00 uur.


Nederlandse onderscheiding voor een Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Lintjesregen in Steenwijkerland: 14 vrijwilligers krijgen onderscheiding Steenwijkerland 1 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 2 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 3 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 22 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 22 uur geleden
Roger Sorel
Team Steenwijk 2 derde in Districtfinale dagcompetitie Sport 22 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.