Een bloemetje voor Hilly Mol
Een bloemetje voor Hilly Mol Foto: Aangeleverd

Waarderende woorden en bloemen voor Hillie Mol

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

GIETHOORN - Na het officiële gedeelte van de jaarvergadering van Vrienden van ‘t Olde Maat Uus sprak de voorzitter Margje Doze waarderende woorden. Deze waren gericht aan Hillie Mol. Margje Doze bedankte Hillie voor al het werk dat ze voor het museum heeft gedaan.

Vanaf de opening van ’t Olde Maatuus, ruim 30 jaar, is Hillie medewerker geweest. Eerst als interieurverzorgster, later kwam er een bestuurSfunctie bij en was ze Voorzitter van de Vrienden van ‘t Olde Maatuus. De voorzittershamer heeft ze 9 jaar gehanteerd. Bij de jaarlijkse ‘Doedag’ stond Hillie op de’ trappe an de slootkaante’ en schuurde ze de melkbussen en emmers met zand zo de vrouwen dat vroeger ook deden. De preuveri’jen, een idee van Hillie en Lammy, is inmiddels een jaarlijkse activiteit geworden, die in de begintijd in het weekend tussen Kerst en Oud en Nieuw werd gehouden, maar verschoven is naar de museumweek.

Peternell

Bij de jaarlijkse Nieuwjaarsvisite voor alle medewerkers waren Thomas Vaer en Pieternell ieder jaar aanwezig. Thomasvaer Henk Doze en Hillie als Pieternell brachten het jaaroverzicht in voordracht. Altijd een succesvol optreden en niet te vergeten de besprekingen vooraf samen onder het genot van een glaasje Berenburg. De actie om leden te werven was voor Hilly succesvol te noemen. Diegene die ze benaderde werden overtuigd hoe belangrijk het was, en is, vriend te worden van ’t Olde Maatuus.

Bij de opening van het museum in 1988 had Hillie een merklap geborduurd waarop de stamboom van de familie Maat, eigenaar van de boerderij.
Deze merklap heeft een permanente plek gekregen in het museum.
Vanwege de gezondheid moest Hillie afhaken met alle activiteiten die ze jarenlang heeft gedaan.

Samen doen

Tot slot bedankte Hilly voor alle medewerking die ze in al die jaren heeft ondervonden. “Je doet het niet alleen. Om alleen dit te klaren zal zeker niet lukken. De nadruk ligt op het samen doen,” aldus Hilly. 

In het voorjaar van 2023 is in ’t Olde Maatuus een expositie van merklappen. Een andere vorm van kunst de ‘Naaldkunst’.

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 10 uur geleden