Kantoor Wetland Wonen
Kantoor Wetland Wonen Foto: Aangeleverd

Wetland Wonen voert inflatievolgende huurverhoging door

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

VOLLENHOVE – De meeste huurders van Wetland Wonen die in een sociale huurwoning wonen, krijgen per 1 juli een huurverhoging van 2,3%. Dat is gelijk aan het aantal procent waarop geld in 2021 minder waard werd (inflatie). Wetland Wonen houdt zich daarbij aan de strenge regels van de overheid. In sommige gevallen kiest Wetland Wonen ervoor de huur eenmalig niet te verhogen. Zoals bij woningen met een energielabel D, E, F of G.

Huurdersvereniging Zwartewaterwiede is blij met het maatwerk van de corporatie. “Wij juichen het, als huurdersvereniging, toe dat Wetland Wonen betaalbaarheid belangrijk vindt en dit ook uitdraagt in haar huurbeleid. Wij staan positief tegenover de voorgenomen huurverhoging per 1 juli 2022 van Wetland Wonen. Wij zijn erg blij met het feit dat Wetland Wonen maatwerk levert door onder andere rekening te houden met de stijgende energieprijzen en de energiearmoede die hierdoor kan ontstaan,” zegt Miriam de Boer-Nijhuis, voorzitter Huurdersvereniging Zwartewaterwiede. Lees de volledige reactie van Huurdersvereniging Zwartewaterwiede.  

Geen huurverhoging woningen energielabel D tot en met G

“We vinden het erg belangrijk dat onze huurders fijn en betaalbaar wonen. Vandaar dat we bewust proberen, binnen de mogelijkheden die wij hebben, om de huren zo laag mogelijk te houden. Zo zien we dat bewoners van een woning met een energielabel D, E, F of G extra last kunnen hebben van de hoge energieprijzen. Wij kiezen er daarom voor om de huurprijs van deze woningen dit jaar eenmalig niet te verhogen. Tegelijkertijd investeren we in nieuwbouwwoningen, in het onderhoud en verduurzamen van onze woningen en in de leefbaarheid van wijken en buurten. Zeker nu de kosten voor nieuwbouw en onderhoud enorm stijgen is het nodig om in de meeste gevallen de huur wel iets te verhogen,” zegt Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen.

Meer informatie

Voor 1 mei krijgen alle huurders van Wetland Wonen een brief over de jaarlijkse huurverhoging. Hierin staat met hoeveel procent en met welk bedrag Wetland Wonen de huur aanpast. Meer informatie over de jaarlijkse huurverhoging staat op: www.wetlandwonen.nl/huurverhoging.

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 8 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 9 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 11 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.