Onthulling Corsomonument
Onthulling Corsomonument Foto: Wilbert Bijzitter

Corsokunstwerk is onthuld op rotonde in Vollenhove

Steenwijkerland

VOLLENHOVE - Het Corokunstwerk is donderdag 28 april op de rotonde Weg van Rollecate/Franse Pad onthuld. Wethouder Trijn Jongman knipte het lint door. 

Wagenbouwers Marcel Santbergen en Jordy Winter zijn de initiatiefnemers van het Corsokunstwerk. Zij betrokken technisch kunstenaar Gerwolt Westhuis van het bedrijf Cronquels uit Sint Jansklooster bij de totstandkoming hiervan. Het kunstwerk is een gestileerde weergave van een oranje dahlia. Zij trokken het kunstwerk op uit cortenstaal. Rondom het kunstwerk is een perkje aangelegd. In de grond zijn dahliaknollen geplant, die naar verwachting in augustus zullen bloeien. 

Staanplek voor vijf mensen

De initiatiefnemers kregen van de gemeente subsidie en vele plaatselijke sponsoren gaven hen een financiële bijdrage. Het is mogelijk voor vijf mensen tegelijk om op het kunstwerk te gaan staan. Voorzitter V.V.V.V., Han Knol, nodigde daarom alvast de winnaars van het komende corso uit om zich vanuit het hart daarvan zich te laten feliciteren. Het corso is dit jaar op 27 augustus.

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 7 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 8 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 10 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.