Afbeelding
Foto: René Wiegmink

Trucker blokkeert deel van de A32 na ongeval bij Willemsoord

112

WILLEMSOORD - Een alerte vrachtwagenchauffeur heeft vanochtend op de A32 bij Willemsoord (vanuit Wolvega richting Steenwijk) erger weten te voorkomen toen hij op een verkeersongeval vlak voor hem stuitte. Een automobilist was door onbekende oorzaak in de midden geleider terecht gekomen en daar tot stilstand gekomen.

De chauffeur laat in een reactie weten dat er vlak voor hem nog een auto bijna op de auto in de middenberm botste. Voor hem reden genoeg om zijn vrachtwagen dwars over de rijbaan te zetten, in afwachting van de politie en Rijkswaterstaat om zijn afzetting over te nemen.

“Toen ik aan kwam rijden heb ik mij verbaasd over het gedrag van het overige verkeer. Sommigen reden echt rakelings langs de auto en hadden volgensmij pas veel later door dat er een ongeval was gebeurd,” zo vertelt de chauffeur later. “Pas toen ik mijn vrachtwagen dwars had neergezet, de politie er stond en er een ambulance was had ik het idee dat automobilisten rustiger gingen rijden.”

Voor de onfortuinlijke automobilist is een ambulance met spoed ter plaatse gekomen. Deze heeft diverse controles uitgevoerd bij het slachtoffer, waarna het uiteindelijk toch noodzakelijk bleek de man met spoed naar het ziekenhuis over te brengen. De passagier van de auto, raakte voor zover bekend niet gewond.

In opdracht van Rijkswaterstaat zal de vangrails in de middenberm naar alle waarschijnlijkheid worden vervangen voor een goed exemplaar. Een berger is ter plaatse gekomen om de beschadigde auto zo snel mogelijk van de snelweg af te halen.

Afbeelding
Afbeelding
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 8 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 10 uur geleden