Leerlingen van het Kwadraat
Leerlingen van het Kwadraat Foto: Aangeleverd

Geoweek bij het Kwadraatonderwijs Steenwijk

Steenwijk

STEENWIJK - Het is deze week GeoWeek. Op het Kwadraat kwamen twee mensen van het kadaster om les te geven over wat het kadaster doet. Ook kwam Melvin Smit de wethouder van huizen, vergunningen en openbare ruimte van de gemeente Steenwijkerland.

GeoWeek

Tijdens GeoWeek krijgen leerlingen de kans om kennis te maken met het geo-werkveld. In heel Nederland gaan leerlingen van 10 tot 15 jaar op veldwerk, bedrijfsbezoek of krijgen een gastles van professionals uit de bodem, water en geosector.

De leerlingen van het Kwadraatonderwijs Accrete leren wat het kadaster doet en gaan zelf ook aan de slag. Zo hebben groep 6, 7 en 8 de skatebaan in Steenwijk geïnspecteerd en beoordeeld, nadat ze een gastles hebben gehad van twee personeelsleden van het kadaster.

Het kadaster

Het kadaster is een onafhankelijk bedrijf dat alle informatie over de grond in Nederland bezit. Je kunt bij het kadaster de info over de grond van je buurman aanvragen. Het kadaster doet ook aan landmetingen. Ze zijn zeg maar een beetje de baas van de grond.

Wethouder

De leerlingen van het kwadraat hebben de skatebaan geïnspecteerd en beoordeeld. En toen kwam wethouder Melvin Smit en heeft de beoordeling bekeken en gekeken of hij er iets mee kan in de toekomst. Hij heeft uitgelegd wat hij zijn werk als wethouder inhoudt.

Door Xavi Vrielink (11 jaar) en Joël de Vin (11 jaar).

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 7 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 8 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.