Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Present Steenwijkerland viert twaalf en een halfjarig bestaan

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJK - Op woensdag 8 juni vierde Present Steenwijkerland haar twaalf en een halfjarig bestaan met een receptie in het gebouw van de Odd Fellows, waar Present haar onderkomen heeft.

“Present is een mooie organisatie, heeft een goede naam en is een sterk merk,” met deze trotse woorden opende voorzitter Wim Hultink de bijeenkomst. “We zijn een organisatie met een visie en een duidelijke missie. Het is vanzelfsprekend dat mensen naar elkaar omzien en hulp geven aan mensen in moeilijke en kwetsbare situaties. We gaan uit van het aanbod van burgers uit onze gemeente die zich willen inzetten en een helpende hand willen bieden. Jaarlijks zijn er rond de 100 projecten, waarin hulpgevers en hulpontvangers elkaar ontmoeten. Met twee coördinatoren, een voltallig bestuur, ambassadeurs, veel vaste vrijwilligers zijn we gegroeid naar een professionele organisatie. Sponsoren maken het financieel of met diensten mogelijk onze projecten te ondersteunen. Erg blij zijn we ook met de prettige samenwerking met de gemeente Steenwijkerland die ons weet te waarderen en ons ook betrekt in het maatschappelijk overleg m.b.t. de opvang van Oekraïners. Dankbaar zijn we met die honderden vrijwilligers die zich gedurende die twaalf en een half jaar hebben ingezet voor allerlei projecten. Ook de samenwerking met de maatschappelijke instanties lopen goed.”

‘Geen project is hetzelfde’

Beide coördinatoren, Jessica van Benthem en Marieke Weijdema, benoemen vooral het belang van de ontmoeting tijdens de projecten. “Geen project is hetzelfde. Maar wat wel hetzelfde is hoe fijn het is om te zien dat hulpgevers en hulpontvangers elkaar weten te vinden in mooie ontmoetingen.” Ten slotte spreekt wethouder Trijn Jongman namens het college van B en W waarderende woorden. Ze onderstreept het belang van de stichting. “We mogen trots zijn als gemeente Steenwijkerland op Present. Een organisatie met een enthousiast bestuur, coördinatoren en vele vrijwilligers.” Wim Hultink vervolgt: “Present kan een cadeau zijn voor die ander die het in onze samenleving zwaar heeft. Ik nodig dan ook de burgers van Steenwijkerland van harte uit om present te zijn.”

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 11 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 12 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.