Albert Timmerman
Albert Timmerman Foto: Aangeleverd

Albert Timmerman pakt 1 en 2 op Sens

· leestijd 1 minuut Sport

Timmerman en Bruinenberg winnen


Afgelopen weekend stond er weer een dubbelvlucht op het programma voor de Steenwijker duivenclubs.

De Fondvlucht vanuit Sens werd een dubbel voor Albert Timmerman van de Koerier uit Steenwijk. De sympathieke liefhebber staat al jaren aan de top in de duivenwereld. Menig duivenhouder in den lande heeft succesvolle duiven van Timmerman. Albert, die veel tijd steekt in zijn club waar hij een onmisbare schakel is, wist met zijn jaarling de 573 de zege te pakken. Deze doffer werd om 9.00 uur gelost over een afstand van 550 kilometer en werd geklokt om 15.24 uur. Een kleine 9 minuten later kwam bij huize Timmerman de 576 wat een 2e plek betekende. Een prima resultaat dus met twee jaarlingen. 

Jan ‘Nanne’ Nijboer pakte het brons, terwijl het jeugdige talent Roy Kranendonk uit Tuk een mooie 4e en 7e plek wist te behalen, hoewel hij maar 6 duiven mee had. Gerard Heinhuis met 5 en 6, Johan Halman uit Zuid met 8 en Peter Onrust met 9 en 10 maakten de top 10 vol van deze Fondvlucht.

Sprintvlucht van Heusden-Zolder

De tweede vlucht van het weekend werd vervlogen vanuit Heusden-Zolder met een gemiddelde afstand van 200 kilometer. Deze Sprintvlucht werd een prooi voor Peter Bruinenberg. De duiven van ‘Kogeltien’ sloegen keihard toe en lieten de tegenstanders knock-out achter. Een 1e tot en met de 4e plaats was het resultaat. Henk van Looy behaalde een prima 5e stek, Gerard Heinhuis werd 6e, Albert Timmerman 7e, Harm van Sluis 8e, Jan Nijboer 9e en Adrie Kors uit Steenwijkerwold werd op deze Vitessevlucht 10e.

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 12 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 13 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 15 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.