Linda van Essen aan het werk bij Bakkerij Muis
Linda van Essen aan het werk bij Bakkerij Muis Foto: Hilda Knol

Linda van Essen viert 25-jarig werkjubileum

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERWOLD - Deze week is het 25 jaar geleden dat Linda van Essen (41) uit Steenwijk haar carrière bij Bakkerij Sloot begon. Tien jaar later veranderde de naam van dit bedrijf in Bakkerij Muis. 

“Ik wist nog niet wat wilde, dus ben ik na de vmbo eerst maar gaan werken voor een uitzendbureau,” vertelt Linda over hoe ze bij Bakkerij Sloot terecht kwam. Het werk in de bakkerij op de vrijdagen en zaterdagen beviel haar zo goed, dat ze besloot om de bakkersopleiding te gaan volgen. Ondertussen bleef ze op zaterdag bij Bakkerij Sloot werken en kon ze hier ook stage lopen. “Daarna heb ik nog een half jaartje bij een andere bakkerij gewerkt, maar sindsdien ben ik hier altijd blijven plakken,” zegt de Steenwijkse met een lach. 

Ongeveer twintig jaar geleden stapte ze over van de bakkerij naar de winkel. De functie van verkoopmedewerker bevalt haar prima. “Brood vind ik een mooi product en het is leuk om dat aan de mensen uit Steenwijkerwold te verkopen.” Ze geniet ook van het contact met de klanten. “In dit dorp zijn mensen niet gehaast en kun je mooie gesprekken met hen voeren. Ik ken niet alle namen, maar weet wel precies wat ze kopen.” Daarbij benadrukt ze dat er nooit geroddeld wordt. “Wat in de winkel gezegd wordt, blijft in de winkel!”

Steun en toeverlaat

Met de collega’s en eigenaren van Bakkerij Muis heeft Linda goede contacten. Het voelt voor haar aan als een familie. Omdat Linda uiterlijk gelijkenis vertoont met eigenaresse Reinske Muis, vragen mensen dikwijls of ze een zus of dochter van haar is. Op haar beurt is Reinske ook heel tevreden met Linda. “Zij is mijn steun en toeverlaat en heel flexibel, ik kan altijd op haar rekenen en ze kent alle kneepjes van het vak. Ik heb van haar dingen geleerd en zij van mij, we vullen elkaar goed aan.” Aan Linda’s behulpzame man Anton wil Reinske ook een compliment maken. De technische medewerker doet regelmatig klusjes in de bakkerij. Deze week zal bakkerij Muis stilstaan bij het werkjubileum van Linda. Hoe precies wil Reinske nog niet vertellen. Wel dat de moeder van twee kinderen mooie verrassingen te wachten staan.

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 10 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 11 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 13 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.