Rutger met de cheque van vv Steenwijk
Rutger met de cheque van vv Steenwijk Foto: Aangeleverd

VV Steenwijk steunt Rutger’s actie voor onderzoek naar oorzaak van leukemie!

Steenwijk

STEENWIJK - In mei 2022 reisden 16 Rood Witters af naar Engeland voor de Frankie Memorial Match. Een benefietwedstrijd voor de onderzoek naar kinderkanker. De mannen reisden niet af met lege handen, maar konden na afloop een mooie donatie doen aan het goede doel. Met het inzamelen van de gelden is niet alleen gedacht aan de stichting van Frankie Sherwood maar ook aan de goede doelen in Nederland.

Afgelopen zaterdag hebben Albert Dolstra en Jeroen Dingerdis weer een cheque mogen overhandigen. De cheque werd uitgereikt aan Rutger Koolma. Rutger staat zelf onder behandeling voor leukemie. Ondanks het ziek zijn zet hij zich in op geld in te zamelen voor het onderzoek naar de oorzaak van leukemie in de hoop dat er in de toekomst goede behandeling en genezing mogelijk is.

Kanjerketting

Rutger vertelde in de bestuurskamer bij vv Steenwijk een indrukwekkend verhaal over zijn behandeling en toonde daarbij zijn kanjerketting. De kanjerketting is een kralenketting, bij elke behandeling die wordt ondergaan ontvang het kind een bijbehorende kraal voor de ketting. Rutgers ketting heeft inmiddels een enorme lengte en zal nog langer worden.

Na dit indrukwekkende verhaal was het tijd om Rutger en zijn ouders te verrassen met de donatie. Aan het bedrag wat is gedoneerd zit een mooi verhaal. In Engeland speelde iedereen met het rugnummer 4 ter nagedachtenis aan Frankie die op 4 jarige leeftijd de strijd verloor. Met de 4 in gedachte werd er een cheque overhandigd met een waarde van € 444,44.

Rutger zijn streven is om € 5000 in te zamelen en vv Steenwijk hoopt dat deze bijdrage zal helpen dit doel te halen.

Rutger met zijn kralenketting

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.