Steenwijk felicitaties voor 100-jarige
Steenwijk felicitaties voor 100-jarige Foto: Wilbert Bijzitter

Pieta van der Knokke viert vandaag haar 100e verjaardag

Steenwijk

STEENWIJK - Pieta van der Knokke-Sluiter is vandaag 100 jaar te worden. Wethouder en locoburgemeester Trijn Jongman kwam haar feliciteren in haar woning in Nijenstede.

Pieta van der Knokke is geboren in Harderwijk. Haar vader was daar gelegerd. Later verhuisde het gezin naar Leiden, hier heeft het gezin gewoond tot Pieta ongeveer 15 jaar was, met intussen 11 broers en zussen.

In Steenwijk waar vader Sluiter voor de oorlog naar toe werd overgeplaatst was één van de broers van Pieta bevriend met Nicolaas van der Knokke. Zo hebben ze elkaar leren kennen. De broer is later in de oorlog bij een bombardement in Duitsland omgekomen.

Nicolaas en Pieta zijn in 1946 getrouwd, en door de jaren heen zijn er 4 kinderen geboren, 3 jongens en 1 meisje. Het gezin woonde eerst in de Julianastraat. Nadat de kinderen waren uitgevlogen, verhuisden ze naar een kleiner huis, alles gelijkvloers met een tuintje. In die tijd maakten ze mooie reizen. Nico overleed op 79-jarige leeftijd.

Pieta heeft jaren lang 1 ochtend per week  gezwommen, en ging één keer per week naar de gym, en dat tot ver in de 80, en altijd ging ze op de fiets.

Alweer 9 jaar woont ze nu in Nijenstede, in een mooie kamer met zicht op de Steenwijker toren. Ze geniet van de aangeboden activiteiten. Er zijn inmiddels 9 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen.

Steenwijk felicitaties voor 100-jarige
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00