De Grote of Sint Clemenskerk in Steenwijk
De Grote of Sint Clemenskerk in Steenwijk Foto: Gouwenaar

Groot benefietdiner in Grote Kerk Steenwijk op 12 mei: Diner en Blanc

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Misschien wel voor het eerst in de geschiedenis van de Grote Kerk in Steenwijk: op 12 mei aanstaande wordt deze prachtige kerk een setting voor een magisch ‘Diner en Blanc’. Een Diner en Blanc... uniek dineren, in het wit, op een prachtige locatie, met vrienden, vrienden van vrienden, colllega’s of familie. Vriendschap is het motto en wit is de dresscode. Lionsclub Steenwijk De Kop haalt met dit benefietdiner geld op voor het goede doel.

Culinair is het eten. De keukenbrigade van restaurant De Bovenmeester verplaatst zich voor deze avond van het voormalige schoolgebouw naar de Grote Kerk. Indrukwekkend is de locatie. Culinair genieten in de Grote Kerk, die de tand des tijds heeft doorstaan. Verschillende restauraties, de beeldenstorm en oorlogen. In 1558 verloor de toren in een zware storm zijn spits. Die bovenop de kerk viel! In 1914 werd een nieuwe spits gebouwd. Een locatie met geschiedenis. 12 mei: Dag van de Verpleging Het Diner en Blanc wordt georganiseerd op de dag van de verpleging. De geboortedatum van heldin en grondlegster van de moderne verpleegkunde: Florence Nightingale (12 mei 1820). Geboren in een welgestelde familie besloot zij dat het leven van de aristocratie niets voor haar was. Florence wilde het lot van armen, zieken en gewonden verbeteren. Ons goede doel kan niet passender zijn: de opbrengst van het Diner en Blanc gaat naar hospice Het Riemkehuis.

Avondje vol vermaak

Op vrijdagavond 12 mei 2023 ligt vanaf 18.00 uur de witte loper uitgerold tot in de kerk voor een warm welkom en een kort fotomomentje. De avond bestaat uit lekker eten (3-gangendiner), entertainment en acts door lokaal talent. De avond wordt opgeluisterd door de sfeervolle soul- en jazz-klanken van onder anderenTed Pickman. Het diner begint om 18.45 uur. We eindigen met een wervelende veiling onder leiding van niemand minder dan Jannes Mulder.

Tafeltje boeken? Inmiddels is de kaartverkoop gestart. Je kunt per persoon een plek aan tafel boeken maar wil je met een groep komen dan kun je een ronde tafel voor 6 personen of een ronde tafel voor 8 personen boeken. Kosten voor een couvert: € 75. Boek je kaarten via www.dinerenblancsteenwijk.nl.

Afbeelding

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.