De intocht van Sint in 2022 op het Steenwijkerdiep
De intocht van Sint in 2022 op het Steenwijkerdiep Foto: Hilda Knol

Sint zet vanmiddag voet aan wal op het Steenwijkerdiep

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Goed nieuws voor alle kinderen in Steenwijk en omgeving. Sinterklaas komt zaterdag 18 november aan op het Steenwijkerdiep. Daar wordt hij ontvangen door burgemeester Bats, kinderburgemeester Tessa Neele en Johan van den Kornput. De boot uit Spanje komt om 13.30 uur aan op de kade. Daarna maakt de Goedheiligman een wandeling door de binnenstad van Steenwijk. De voorzitter van Steenwijk Vestingstad heeft een speciale brief van Schrijfpiet ontvangen. Namens Sinterklaas schrijft hij dat de Sint veel kinderen hoopt te begroeten. Hij kijkt ernaar uit om in Steenwijk te zijn.

Route intocht Sinterklaas Steenwijk

De route is net als voorgaande jaren. De start is aan het Steenwijkerdiep vervolgens loopt de Sint met zijn gezelschap naar de Paardenmarkt, Woldpromenade, Kerkstraat, Markt, Oosterstraat, Scholestraat, Koningstraat en de Markt, waar de Sint een rondje over de weekmarkt loopt, om daarna via de Gasthuisstraat de binnenstad te verlaten om elders in het land kinderen blij te maken.

Vrolijke pepernoten zorgen voor gezelligheid

De muziekpieten zorgen, tijdens de intocht, voor vrolijke noten en ook wordt er lekkers uitgedeeld. Ook in de weekenden voorafgaand aan 5 december is er volop sfeer in het centrum van Steenwijk. Iedere zaterdag zijn er pietenbandjes of een heus Sinterklaasorkest. Op zondag 26 november is de speciale Sinterklaas Koopzondag.

Kleurwedstrijd met mooie prijzen

Voor alle kinderen ligt er vanaf 14 november in de winkels een kleurplaat klaar waar leuke prijzen mee zijn te winnen. Wie dat wil kan tijdens de intocht Sinterklaas al verrassen met het kunstwerk. Lukt dat niet dan kan deze tot en met 4 december ingeleverd worden bij COOP Steenwijk, Jumbo Bert Vis, AH van Etten en HEMA. Een selectie van de ingeleverde kleurplaten wordt opgehangen in de voormalige winkel van Bakker Steenstra aan de Markt. Op 5 december worden de winnaars bekendgemaakt. De kleurplaat is ook te downloaden via www.steenwijkvestingstad.nl

Sint & Kerst Actie

Traditie is de Sint & Kerst Actie die elk jaar wordt gehouden. Degene die de kassabon, voorzien van naam en telefoonnummer, tussen 18 november en 24 december inlevert in de daarvoor bestemde bussen in de binnenstad maakt kans op mooie prijzen. Iedere week is een trekkingsronde met dag- en weekprijzen en aan het eind wordt de giga-hoofdprijs uitgereikt. Daarnaast zijn er een aantal extra prijzen; zoals kaarten voor het concert van Taylor Swift en een Private Cinema Party. Het inleveren van de kassabon kan zomaar een mooie en bijzondere prijs opleveren. Alle prijzen zijn beschikbaar gesteld door de lokale ondernemers, winkels en horecagelegenheden in de binnenstad van Steenwijk.

Actuele informatie is te vinden op www.steenwijkvestingstad.nl

Afbeelding
De vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin zijn vandaag en morgen actief op de Lentefair in Frederiksoord Column 11 mei, 12:25
Afbeelding
Dit weekend: Nationale Molendag Steenwijkerland 11 mei, 12:16
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden ook vandaag nog winactie voor Moederdag Steenwijk 11 mei, 11:44