Tanja Kallenkoot-Van Vels (links) krijgt de sleutels van Nathalie Maas
Tanja Kallenkoot-Van Vels (links) krijgt de sleutels van Nathalie Maas Foto: Hilda Knol

Tanja Kallenkoot-Van Vels is de nieuwe eigenaar van Juwelier Maas; Nathalie Maas wil lekker gaan genieten in Spanje

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - De meeste klanten hebben er waarschijnlijk niets van gemerkt: Juwelier Maas heeft sinds 1 januari een nieuwe eigenaar. Dat is Tanja Kallenkoot-Van Vels uit Steenwijk. Zij is een bekend gezicht, want hiervoor werkte ze al 13 jaar als medewerker in de juwelierszaak aan de Oosterstraat. Zij volgt Nathalie Maas op, die samen met haar man Bob lekker wil gaan genieten in Spanje.

In totaal heeft Nathalie 24 jaar in de juwelierszaak gewerkt, die eerst eigendom van Jan ten Hoor was. Tien jaar geleden nam zij de zaak van hem over en noemde hem Juwelier Maas. Nu gaat ze het roer met haar man Bob helemaal omgooien. “In onze omgeving zien we veel ziekte, wij zijn gelukkig gezond en vinden het belangrijk om nu zoveel mogelijk te gaan genieten,” verklaart ze. Dat genieten willen zij graag in Spanje gaan doen. Concrete plannen zijn er nog niet, maar het echtpaar denkt na over het opzetten van een bed & breakfast of camperplaats in het zonnige Zuid-Europese land. 

Sociaal aspect

Over een geschikte opvolger, hoefde Nathalie niet lang na te denken. Tanja: “Een tijd geleden heb ik al eens tegen Nathalie gezegd: ‘als jullie de zaak ooit weg willen doen, denk dan aan mij!’” Daar heeft Nathalie wel oren na. Voor haar is Tanja de ideale opvolger: “Ze zit al lang in het vak en doet hetzelfde werk als ik.” Daarmee bedoelt ze de 13 jaar, die Tanja bij haar in dienst is geweest. “Ik heb gesolliciteerd, ben erin gestapt en nooit meer weggegaan. Het vak heb ik gaandeweg geleerd,” zegt de geboren Marknesser. Vooral het sociale aspect van het werk spreekt haar aan. “Mensen ontmoeten, hen helpen en mooie dingen verkopen,” klinkt het enthousiast. Nu haar kinderen wat groter zijn, is dit voor haar een mooi moment om de zaak over te nemen.

Geruisloze overname

Tanja benadrukt dat er voor de klanten in de toekomst niets zal veranderen. “We gaan op dezelfde voet verder, met dezelfde service en alle collega’s blijven, waaronder de goudsmid en de horlogemaker. Iedereen behoudt dezelfde taken.” De naam Juwelier Maas blijft ook gewoon hetzelfde. Net als Nathalie wil ze het assortiment laten groeien en nieuwe merken daaraan toevoegen. “Ik begin alleen wat eerder en ben wat vaker in de winkel,” noemt ze als enige verandering. Voor de rest kun je dus spreken van een geruisloze overname. Op de vraag of Nathalie nog een goede raad voor Tanja heeft, antwoordt zij met de mooie woorden: “Lekker jezelf blijven, je bent goed zoals je bent!” Zelf koestert ze de mooie herinneringen van de afgelopen 24 jaar. “We hebben veel lief en leed gedeeld en veel plezier gehad met elkaar, zoals de verkleedpartijen tijdens Kerst in Steenwijk.”


Tanja Kallenkoot-Van Vels (links) en Nathalie Maas - - Foto: Hilda Knol

Afbeelding
De vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin zijn vandaag en morgen actief op de Lentefair in Frederiksoord Column 11 mei, 12:25
Afbeelding
Dit weekend: Nationale Molendag Steenwijkerland 11 mei, 12:16
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden ook vandaag nog winactie voor Moederdag Steenwijk 11 mei, 11:44