Johan Doeven (rechts) en voorzitter Bé Puister
Johan Doeven (rechts) en voorzitter Bé Puister Foto: Aangeleverd

Johan Doeven erelid Historische Vereniging Steenwijk

Steenwijk

STEENWIJK - Ongeveer 100 mensen waren donderdag 14 maart aanwezig bij de Algemene Vergadering van de Historische Vereniging Steenwijk en Omstreken. Zij waren getuige van de benoeming van Johan Doeven tot erelid. Dit vanwege zijn vele verdiensten voor de vereniging.

Doeven verzorgt al vele jaren de ledenadministratie en de Facebookpagina. Verder is hij actief lid van de redactie van ledenblad Old Steenwiek en regelt hij tal van organisatorische zaken. Na ruim 19 jaar nam hij afscheid als bestuurslid. Gert Martens uit Steenwijk is verkozen tot nieuw bestuurslid.

De jaarcijfers en begroting werden gepresenteerd door penningmeester Gerrit Heidinga. Secretaris Anneke Stelling gaf een samenvatting van de activiteiten in 2023. Het nieuwe huishoudelijk reglement werd kort toegelicht door vicevoorzitter Bert Bos.

Vooruitblik 2024

Vanwege de forse groei van de vereniging (de grens van 1400 leden is onlangs overschreden) blijft de focus gericht op extra vrijwilligers. Mensen die zich willen verdiepen in de historie van Steenwijk zijn meer dan welkom. Ook zijn er extra handen nodig op het gebied van ICT, website, monumentaal erfgoed en het beeldarchief.

Liesbeth Hermans gaf een toelichting op het programma van de Ledendag op zaterdag 25 mei. Dit naar aanleiding van het veertigjarig jubileum van de vereniging. Deze dag zijn er tal van activiteiten in de binnenstad. ’s Middags presenteren alle werkgroepen zich. Kobie Storm vertelde iets over de nieuwe documentaire.

Steenwijk Toen en Nu

Na de pauze verzorgde Johan Doeven een boeiende fotopresentatie. Hij liet foto’s zien van vroeger met daarnaast beelden van de huidige situatie. Hieruit blijkt dat onze vestingstad in de loop der jaren behoorlijk is veranderd. Niet altijd ten goede. 


Foto: Aangeleverd