Tom Deelman scoort de 1-0 Foto: Jeroen Draaisma

VV Steenwijk speelt gelijk tegen Sleat

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Op zaterdag 9 maart speelt Steenwijk thuis tegen het Friese Sleat. Met de teruggekeerde Lennard Jonkers, voor het eerst dit seizoen, onder de lat, wordt er om half drie afgetrapt.

Na een gelijkopgaand eerste kwartier krijgt Steenwijk de eerste mogelijkheid. Na een goede combinatie schiet Wessel Busscher diagonaal voorlangs. Twee minuten later is het Sleat wat op voorsprong moet komen. Op het randje van  buitenspel mag Jort Albada van de Friezen alleen op doelman Lennard Jonkers af. Nadat hij deze gepasseerd heeft, vergeet hij de bal in het lege doel te schieten en vindt het zijnet. Uit een corner vlak voor rust kopt Winchel Keus, via de grond, binnen maar de bal wordt op de doellijn gekeerd. In de rebound schiet Wessel Busscher vanaf  zestienmeter op doel, maar zijn inzet wordt door keeper Frits Tijm van Sleat uit de benedenhoek geplukt. Rust: 0-0.

Hobbelig veld

In de tweede helft krijgt Steenwijk een licht veldoverwicht. Met name de snelle Wessel Busscher is een plaag voor de Friese verdediging. Maar de afronding, mede dankzij het hobbelige veld, laat te wensen over. In de 73e minuut komt Steenwijk op voorsprong. Een vrije trap net buiten de zestienmeter wordt door Tom Deelman, via de muur, in de benedenhoek binnen geschoten, 1-0. Vijf minuten later kan Wessel Busscher op weg naar 2-0, maar opnieuw gooit de slechte staat van het veld roet in het eten. Tien minuten voor tijd komt Sleat op gelijke hoogte. Een vrije trap wordt bij de tweede paal binnengelopen door de vrijstaande aanvoerder Kellen Cattell.

Thuis ongeslagen

In de resterende tijd gebeurt er niks meer voor beide doelen. Een typische 0-0 wedstrijd eindigt in 1-1. Als Steenwijk weer eens wil winnen, zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Enig lichtpuntje voor de Roodwitters, ze blijven thuis ongeslagen dit seizoen.