Fractieleider Miriam Slomp
Fractieleider Miriam Slomp Foto: Aangeleverd

Verkiezingsprogramma VVD Steenwijkerland 2022-2026

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

De leden van de VVD Steenwijkerland hebben hun verkiezingsprogramma voor de bestuursperiode 2022-2026 voor de gemeenteraad Steenwijkerland vastgesteld. Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 29 november aanstaande zal de kandidatenlijst van nummer 2 en verder worden vastgesteld.

De titel van het verkiezingsprogramma van VVD Steenwijkerland is ‘Verder bouwen aan een Sterk Steenwijkerland’. De partij neemt de komende periode graag weer de bestuurlijke verantwoordelijkheid om de gemeente te besturen en verder te bouwen aan een Sterk Steenwijkerland. “We hebben de afgelopen coalitieperiode een heleboel zaken kunnen realiseren, maar we zijn zeker nog niet klaar! De afgelopen vier jaar hebben wij als onderdeel van het college van B&W actief meebestuurd aan Steenwijkerland. Er kwam een regiodeal met geld voor ontwikkeling in ons gebied. Eindelijk zit er schot in Eeserwold en Steenwijkerdiep. De uitgaven in het Sociaal Domein zijn beter beheerst en over een aantal jaar is het Voortgezet Onderwijs in één pand gehuisvest, gelukkig wel op een financieel verantwoorde manier. De coronapandemie heeft op sommige vlakken voor wat vertraging gezorgd, terwijl in deze periode ons college ook sterk en daadkrachtig de crisis heeft aangepakt met noodloketten en fondsen voor zowel ondernemers als inwoners en verenigingen. Als lokale VVD kunnen we hierbij gebruik maken van ons regionaal netwerk en onze provinciale en landelijke politieke kanalen,” aldus Miriam Slomp-Dekkers, lijsttrekker van VVD Steenwijkerland.

Prachtgemeente
De VVD is trots op de resultaten uit de afgelopen vier jaar. De komende periode wil de partij graag gebruiken om deze mijlpalen verder uit te bouwen en om nieuwe te laten ontstaan. Slomp noemt Steenwijkerland een prachtgemeente . “Wij denken dat deze gemeente nog sterker kan worden. We willen graag bestuurlijk de verantwoordelijkheid nemen om verder door te bouwen, de sociaal-maatschappelijke en economische effecten van de pandemie te herstellen en Steenwijkerland nog sterker te maken.” Dit vraagt volgens haar om een positief kritische en meedenkende houding. “Wij doen niet aan geschreeuw vanaf de zijlijn. De VVD is niet tegen omwille van het tegen zijn. De Steenwijkerlandse VVD is voor serieuze verdieping en aanpak van problemen. De VVD heeft betrokken lokale kandidaten die positief kritisch problemen aanpakken. Personen vanuit het hele gebied, met de voeten in de klei, jong, oud, praktisch en theoretisch geschoold. Realistische mensen. Ook als iets gewoon niet kan of de oplossing niet perfect is. Politici die meedenken hoe iets wél voor elkaar komt. Betrokken, positief, nuchter. Kortom, de hele Steenwijkerlandse bevolking weerspiegelt zich in onze kandidaten.”

Projecten
Slomp vervolgt dat ze trots is op onze gemeente, op de betrokken inwoners, de vele vrijwilligers, mantelzorgers en actieve ondernemers. “Je zult maar mogen wonen en meedenken in een gemeente als de onze. Zo’n 322 km2 vol van verenigingen, ondernemersverenigingen, plaatselijke belangen, zorginstellingen, sociale en culturele partners, sportclubs en een breed aanbod van vrijetijdsbestedingen. Voor al die 44.467 inwoners zijn er al veel projecten ingezet. Acties ook met verschillen in betrokkenheid. Voor al deze mensen, verenigingen, instellingen wil de VVD Steenwijkerland zich de komende jaren opnieuw weer hard maken!”

Verkiezingsprogramma VVD Steenwijkerland
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 18 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 19 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 21 uur geleden
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 2 mei, 09:17
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 2 mei, 07:30
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 1 mei, 17:05