Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Doe mee met JY tijdens de Landelijke Opschoondag op 19 maart

· leestijd 2 minuten Steenwijkerland

VOLLENHOVE - Snoeppapiertjes, lege blikjes of stukjes plastic. Al dit afval en meer zwerft overal om ons heen. In onze bermen, langs fiets- en wandelpaden, maar ook gewoon op straat. Zaterdag 19 maart is het weer tijd voor de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Stichting JY zet zich hier ook actief voor in en nodigt iedereen uit Vollenhove en omgeving uit om in de ochtenduren mee te helpen. Samen aan de slag voor een zwerfafvalvrije omgeving. Doe je mee?!


Leefbaarheid en verbinding
“Ons team van Pand 17 is regelmatig al in de haven of het park van Vollenhove te vinden om deze plekken mooi schoon te houden. De omgeving waarin we leven is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Als Stichting JY vinden we het belangrijk om die leefomgeving schoon, groen en duurzaam te houden,” zegt Els Dikken van JY. “Om die reden doen we mee met de Landelijke opschoondag. En dat doen we het liefst samen met mede-inwoners van Vollenhove.”

“Wij vragen slechts een paar uurtjes van ieders tijd in de ochtenduren. Daarvoor in de plaats zorgen wij voor de benodigde spullen, krijg je er een dosis gezonde buitenlucht bij én natuurlijk de gezelligheid van alle andere deelnemers. Haak aan met een vriend of vriendin, je broer of zus of neem de buurvrouw mee. Ben je alleen, dan is dat geen probleem. Vele deelnemers zijn ongetwijfeld in voor een praatje. Door dit samen te doen, houden we Vollenhove schoon en leer je je mede-opruimers beter kennen. Als JY doen we dit natuurlijk niet alleen, we pakken dit initiatief op met diverse ervaren ‘afvalteams’ uit Vollenhove en de Leeuwte.”

Hoe doe je mee?
Op zaterdag 19 maart starten we de ochtend bij Pand 17 aan de Weg van Rollecate 17a in Vollenhove. We starten daar om 09.30 uur uiteraard eerst met een bakje koffie of thee met lekkers. Om 10.00 uur splitsen we op in kleinere groepen, krijg je van ons het benodigde opruimmateriaal en gaan we aan de slag op allerlei plekken in Vollenhove.

Rond het middaguur ronden we af en brengen we al het verzamelde afval weer naar het startpunt. Natuurlijk laten we iedereen niet met een lege maag naar huis gaan. Ter afsluiting is er dan heerlijke eigengemaakte soep met broodjes, met de complimenten van Pand 17.

Afvalmonsters maken 
Zwerfafval hebben we liever niet in onze leefomgeving, maar dit afval is wel bij uitstek geschikt om leuke en gekke dingen mee te doen. Het stimuleert de fantasie en al dat knutselen is goed voor de coördinatie en ontwikkeling. Voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd organiseert Pand 17 op zaterdagmiddag 19 maart om 13.00 uur een kinderworkshop ‘Afvalmonsters’.

Uiteraard is dit restmateriaal en afval schoon zodat er naar hartenlust mee kan worden geknutseld en geëxperimenteerd. Monsters heb je in alle vormen en maten met allerlei verborgen krachten. We zijn nu al benieuwd naar die gerecyclede creaties! Ben je nog geen 13 jaar en kom je uit Vollenhove of omgeving, dan ben je van harte welkom en kun je bij JY komen knutselen voor nop. Meld je je nog wel even aan: info@pand-17.nl. Dan weten we dat je komt.

Blijvend afvaldepot zwerfafval
Het opruimen van zwerfafval stopt wat JY betreft niet na 19 maart. Vanaf nu gaan we vanuit Pand 17 elke week op maandagmorgen om 9.30 uur op pad. Sluit aan wanneer je kunt! Ga je liever zelf op pad, dan kun je van maandag t/m vrijdag bij Pand 17 materialen lenen en het ingezamelde afval ook weer inleveren. Pand 17 wordt voor dit soort activiteiten het uitgifte- en verzamelpunt van zwerfafval van Vollenhove. Zo maken we het opruimen nog makkelijker en houden we met zijn allen onze buurten en wijken schoon.

Programma 19 maart 2022
09.30 uur         Verzamelen bij Pand 17 met koffie, thee en lekkers
10.00 uur         Start van de opruimroute
12.00 uur          Einde opruimroute bij Pand 17 met soep en broodjes
13.00 uur         Kinderworkshop ‘Afvalmonsters’ bij Pand 17

Wil je meer weten over JY of Pand 17? Volg ons dan via facebook, Instagram of kijk op onze websites www.stichtingjy.nl en www.pand-17.nl 

Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 3 mei, 14:42
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 3 mei, 14:00
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57