Afbeelding
Foto: Illustratie: Facebook Dorpsbelang Steenwijkerwold

ALV: Dorpsbelang Steenwijkerwold is op zoek naar nieuwe bestuursleden

· leestijd 4 minuten Steenwijkerland

Dorpsbelang Steenwijkerwold is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Deze oproep deed zij tijdens de Algemene Leden Vergadering van 13 april.

Op woensdag 13 april heeft Vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold na een onderbreking van twee jaar in verband met corona weer haar Algemene Ledenvergadering gehouden in Hoogthij te Steenwijkerwold. Voorzitter Hans Apperloo verwelkomde de aanwezigen en gaf aan dat de leden in deze vergadering bijgepraat zouden worden over het reilen en zeilen van de vereniging. Er waren ook sprekers namens verschillende organisaties aanwezig, onder anderen Rob Bruntink, die namens Openlucht Zwembad Tolhekke verslag deed van het nieuwe seizoen. Vanaf 30 april opent het zwembad weer haar deuren. Bruntink deed in de vergadering nog een oproep om personeel te werven. Apperloo wenste Bruntink namens Steenwijkerwold een warme zomer toe.

Jouke Woudstra vertelde als wijkagent van Steenwijkerwold namens de Politie wat er in het afgelopen jaar gebeurd is met betrekking tot criminaliteit, inbraken en diefstal. Over het algemeen valt het in Steenwijkerwold en omgeving mee volgens Woudstra. Het gebruik van verdovende middelen baarde Woudstra wel zorgen. Zijn motto: begin nooit aan die troep! Woudstra gaf verder aan om ook bij verdachte situaties 112 te bellen, de inbreker hoeft niet binnen te staan! Een onbekende auto in de buurt met de achterklep omhoog - zodat het kenteken niet gezien kan worden - is al voldoende volgens Woudstra.

Leefbaarheid

Jan Bomers van Sociaal werk op Kop vulde Woudstra aan, Bomers: iedere donderdag ochtend is in Hoogthij een inloopmorgen. Medewerkers van Woonconcept, Politie en Sociaal werk op Kop zitten klaar voor een praatje, om een luisterend oor te bieden of gewoon voor een bakje koffie. Zij horen graag wat er in het dorp speelt. “Diverse zaken komen daar op tafel, er worden zelfs burenruzies besproken en het gebeurt regelmatig dat we dit aan tafel tijdens een inloop ochtend oplossen”, aldus Bomers. Verder deed hij ook nog verslag van de ins- en outs van de optrommelactie, de coördinatiegroep en de werkgroepen die bezig zijn met het uitvoeren van de plannen van de Dorpsvisie die door de optrommelactie naar voren zijn gekomen. Doel van de Dorpsvisie: behoud van de leefbaarheid van Steenwijkerwold.

Tijdens de jaarvergadering is het een traditie dat het dorpsfeest (gehouden op 20, 21 en 22 mei) gepresenteerd wordt. Apperloo gaf aan dat er rondom het bestuur een commissie is die ondersteunt en bepaalde onderdelen van het feest organiseert. Deze groep vrijwilligers (Jeanet de Zeeuw, Margreet Plat, Sarissa Sloot, Christa Hof en Alwin Veurman) hebben voor dit jaar een aantal nieuwe onderdelen aan het feest toegevoegd. Zo komt er een onderdeel genaamd ‘Hunted’ en op de zondagmiddag wordt het spel ‘De Alleskunner’ georganiseerd. Ook Monique Blok (van de Plan Madame) en Marina Meijerink organiseren op de zaterdagmorgen de kindermorgen. Ook hiervoor zijn leuke plannen bedacht voor de allerkleinsten.

Muziek zal ook niet ontbreken tijdens de feest-driedaagse. Op vrijdagavond geven Low Emission (uit Steenwijkerwold), The Roadies (uit Oldemarkt) en DJ WTFOX (uit Tuk) acte de présence in de feesttent. Live muziek, tijdens de grote zaterdag feestavond, zal worden ingevuld door de band VANGRAIL. Deze kennen we nog van 2019 gaf Apperloo aan, “deze mannen weten wat een feestje bouwen is.” Zondagmorgen wordt er een oecumenische kerkdienst in de tent op het feestterrein gehouden. Op zondagmiddag zal het feest afgesloten worden door de in Steenwijkerwold bekende muzikant Willem Spans.

St. Christoffelwandeltocht

Op Hemelvaartsdag organiseert de St. Christoffel commissie alweer voor de 15e keer de St. Christoffelwandeltocht. Er zijn verschillende afstanden die gelopen kunnen worden, namelijk 5, 10, 15, 25 en 35 kilometer. Er wordt vanuit Hoogthij gestart. Startijden 06.30 uur tot 11.30 uur

Namens Woldhulp gaf Bennie Daan aan dat Woldhulp nog steeds goed ingezet wordt, verschillende klusjes werden gedaan bij Inwoners van Steenwijkerwold en Witte Paarden, ondanks Corona. Daan gaf aan dat er bij Woldhulp geen concurrentie mag zijn met bedrijven. Daan deed verder nog een oproep voor bestuursleden en vrijwilligers.

Siemen Bakker deed namens Hoogthij verslag van de afgelopen twee coronajaren. Op 18 juni viert Hoogthij haar tienjarig bestaan, eigenlijk was 2020 het jubileum jaar gaf Bakker aan, maar door Corona kon dit niet gevierd worden. Op 18 juni is er een open dag, waarbij verschillende organisaties zich kunnen presenteren en iedereen kan dan achter de schermen kijken binnen Hoogthij.
Het jarige Hoogthij heeft (nog) geen verlanglijstje, maar wellicht komt dat nog.

Na de pauze was het tijd voor de bestuursfuncties en de financiële presentatie van Dorpsbelang. Henriette ten Lande nam na 8 jaar besturen afscheid van de vereniging. Tijdens de vergadering werd ze door voorzitter Hans Apperloo bedankt voor haar grote inzet met een bloemetje en vanuit de leden met een dankbaar applaus. Ook voorzitter Hans Apperloo neemt in het najaar (na ruim 22 jaar in het bestuur te hebben gezeten afscheid van Dorpsbelang), ook hij kreeg een luid applaus van de aanwezigen. 

Nieuwe bestuursleden

Door het bestuur werden Elza Nijenhuis (bestuurslid), Bert den Hartog (bestuurslid, voor in ieder geval 1 jaar) en Sjef Damhuis (penningmeester met ingang van  zomer 2022) voorgesteld als nieuwe leden van het bestuur. Chantal Bollen en Inge Schakelaar werden voorgesteld om met het bestuur mee te lopen als een soort stage, om te bekijken of een functie in het bestuur bevalt. Laatst genoemde dames hebben wel aangegeven als kindercommissie al iets te willen gaan doen binnen het bestuur. Alle voorstellen werden met applaus van de aanwezigen bekrachtigd.

Hans Apperloo gaf aan dat de noodzaak voor nieuwe bestuursleden groot is en deed een oproep tijdens de vergadering zich aan te melden of bekenden aan te sporen zich te melden als bestuurslid. Na de vakantie zal Dorpsbelang een wervingsfilm voor bestuursleden presenteren.

Financieel gezond

Siemen Bakker hield als ad interim Penningmeester een presentatie over de financiën binnen de Vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold. Eindconclusie: Dorpsbelang Steenwijkerwold is een financieel gezonde club. Omdat Sjef Damhuis ‘de rekenmachine’ van Siemen Bakker in de zomer gaat overnemen, bedankte Hans Apperloo, Bakker voor zijn inzet de afgelopen 3 jaar als ad interim Penningmeester met een bloemetje en een bierpakketje, ook hij kreeg applaus.

Na de financiële presentatie was er gelegenheid voor het stellen van vragen en Apperloo sloot de vergadering om ca. 22.00 en bedankte iedereen voor zijn/haar komst. Tijdens een drankje aan de bar van Hoogthij werd er nog even nagepraat over de verschillende onderwerpen van de vergadering, “de bucketlist” en het komende feest.

Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 1 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 5 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 22 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk gisteren
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 2 mei, 13:31