Burgemeester Rob Bats knipt lint fotonegatieven door
Burgemeester Rob Bats knipt lint fotonegatieven door Foto: René Pors

Burgemeester Rob Bats opent Foto Expositie Din’81

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

VOLLENHOVE - Burgemeester Rob Bats heeft op dinsdagavond 26 april de jubileumexpositie van fotoclub Din ‘81 geopend in de tuin van Stadshotel Oldruitenborgh. Hier zijn tot en met 27 mei 18 grote foto’s te bewonderen. 

Als openingshandeling knipt Bats een vijf meter lang lint door dat bestaat uit fotonegatieven. Hij zegt erbij dat ze op het gemeentehuis eigenlijk vonden dat dit karwei iets voor de cultuurwethouder is. “Ik heb toch ja gezegd, want een goede vriendin van ons is lid van deze club,” verklaart de burgervader zijn komt. Hij deelt complimenten uit aan de leden dat zij al ruim veertig jaar actief zijn vanuit  Vollenhove, die hij betiteld als de mooiste plaats van Steenwijkerland. 

2 X kijken

Nadat de 45 aanwezigen, waaronder 13 leden van Din ‘81 getoast hebben met een glas bubbels, onthult Bats nog het paneel waarop de fotoclub de jubileumexpositie aankondigt. Het thema daarvan luidt: ‘2 X kijken’. Daarvoor doet voorzitter Theo Hoofwijk nog een woordje. Hij vestigt speciaal de aandacht op de twee oprichters, Wim Willemsen en Hans Voerman, die beiden aanwezig zijn en nog steeds actief lid van Din ‘81. Ook bedankt hij Van Benthem Handel & Verhuur voor het beschikbaar stellen van de expositieborden en Stadspaleis Hotel OldRuitenborgh voor mogelijkheid om de expositie in haar tuin te mogen houden. Voor de gemeente is er een woord van dank voor de ontvangen subsidie. Hoofwijk vertelt ook nog dat Din’81 inmiddels al 41,5 jaar bestaat. Vanwege corona moest de jubileumexpositie uitgesteld worden. 

Na het officiële gedeelte nemen de genodigden nog een kijkje bij de expositie. Als je daar twee keer kijkt, zie je fraaie beelden uit de regio van natuur, gebouwen en stillevens. Een fraai voorbeeld is de foto van Willy Stout, die een een dahliaprins fotografeerde. Dat geldt ook voor de foto van Priska, waarop het stadslandschap van Steenwijk is te zien. De expositie is nog tot en met 27 mei geopend. Een digitaal kijk nemen is ook mogelijk via de QR-code op de foto hieronder of op www.fcdin81.nl. 

Als aanvulling op de tentoonstelling is er op maandag 16 mei, vanaf 20 uur in Zalencentrum De Burght in Vollenhove nog de vrolijke Fotoshow des Vaderlands van Jan Dirk van der Burg. De entree is gratis voor leden. Niet-leden betalen € 5.


Opening Jubileumexpositie Din'81
Aankondiging jubileumexpositie Din'81

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.