Het hele team dat in Giethoorn aan de slag gaat
Het hele team dat in Giethoorn aan de slag gaat Foto: Wim Goedhart

Opschoondag in Steenwijkerland

Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Vandaag gaan in Vollenhove, Giethoorn en Steenwijk groepjes volwassenen de straat op om zwerfafval te rapen. Het is zaterdag 18 maart de 21e Landelijke Opschoondag. 

Samen met vrienden, familie, buren en collega’s werden ook in Giethoorn de handen uit de mouwen gestoken. Het Binnenpad was redelijk schoon maar vooral op de diverse aansluitende parkeerterreinen werd veel zwerfafval aangetroffen. 

In Steenwijk verzamelden zich vanmorgen 23 volwassenen en twee kinderen in het Infopunt van Stichting Duurzaam Doen aan de Kerkstraat om de wijken rondom het centrum van zwerfafval te ontdoen. Daaronder bevond zich een club van negen mensen van Rotary Steenwijk. Zij namen Park Rams Woerthe, het terrein rondom MFC Zuidwester en de speeltuintjes in Steenwijk-West voor hun rekening. 

De vaste deelnemers van het zwerfafvalteam bekommerde zich over de Schansweg, het gebied rondom het Station, het fietspad langs het spoor en straten in Steenwijk-West. In totaal bedroeg de ‘opbrengst’ 20 volle vuilniszakken. De gemeente zorgde voor koeken bij de koffie na afloop.

Coördinator Hilda Knol vertelt: “We hebben honderden peuken gevonden, blikjes, snoepwikkels, plastic zakjes en papier.” Ze nodigt belangstellenden uit om zich aan te sluiten bij het zwerfafvalteam. “Elke derde zaterdag van de maand lopen we rondes door Steenwijk. Welkom vanaf 10.00 uur in het Infopunt Duurzaam Doen! En kijk ook eens op www.nederlandschoon.nl en lees hoe je een volgende keer mee kunt doen.

Een gezin maakt het Binnenpad in Giethoorn schoon
Een groot deel van de 'opbrengst' in Steenwijk
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 22 uur geleden
Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in achtste finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport gisteren
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10